Konya'da mühürlenen eğlence mekanlarına operasyon. 447 bin TL ceza

Konya'da mühürlenen eğlence mekanlarına operasyon. 447 bin TL ceza
Konya'da yeni tip korona virüs salgını çerçevesinde alınan tedbirlere uymayıp, bir eğlence mekanında yakalanan 71 kişiye 447 bin 300 TL para cezası uygulandı. Mekanın sahibi olduğu tespit edilen 2 işletmeciye de adli işlem başlatıldığı bildirildi.

DHA''da yer alan habere göre, Konya’da, kısıtlama kararı ihlal edildiği için daha önce mühürlenen 2 eğlence mekanına polisler baskın yaptı. Yapılan baskında yakalanan 71 kişiye 447 bin 300 TL ceza kesildi.

Selçuklu Emniyet Müdürlüğü''ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, kısıtlama gereği kapalı olması gerekirken açık olduğu için daha önce mühürlenen 2 eğlence mekanının yine açık olduğu ihbarını aldı.

447 BİN TL PARA CEZASI UYGULANDI

Harekete geçen ekipler, belirlenen adreslerdeki iş yerlerine operasyon düzenledi. Operasyonda eğlence mekanında yakalanan aralarında kadınların da bulunduğu 71 kişiye ''sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafe kuralını ihlalden toplam 447 bin 300 TL ceza uyguladı.

İŞ YERİ MÜHÜRLENDİ

İş yeri sorumluları Ramazan K. ve Osman K. hakkında ''mühür fekki'' ve ''bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma'' suçundan adli işlem başlatıldı, 2 iş yeri de yeniden mühürlendi.