Konya’da umutlar suya düştü: Yeni açılan şehir hastanesi koronaya kapalı

Konya’da umutlar suya düştü: Yeni açılan şehir hastanesi koronaya kapalı
Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Konya hasta kabulüne bugün başlanan Konya Şehir Hastanesi’nde korona virüs hastalarının tedavi edilmeyeceğini belirterek, "Eğitim Araştırma Hastanemizin Meram yerleşkesi tamamen pandemi hastanesi olarak hizmete devam edecektir. Yine orada acil hizmetleri devam edecektir” dedi.

Konya’da korona virüs salgını nedeniyle şehir merkezindeki hastanelerde yer kalmaması nedeniyle açılmasının dört gözle beklendiği Konya Şehir Hastanesi’nde bugün hasta kabulüne başlandı. Ancak Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç yaptığı açıklamada yeni açılan şehir hastanesinde korona virüs hastalarının tedavisinin yapılmayacağını söyledi.

Konya'nın yeni tip korona virüs salgınında yoğun bir dönem yaşadığını dile getiren Koç, şunları kaydetti:

"Eğitim Araştırma Hastanemizin Meram yerleşkesi tamamen pandemi hastanesi olarak hizmete devam edecektir. Yine orada acil hizmetleri devam edecektir. Yatak yoğunluğu açısından ve Kovid-19 dışı hastalarımızın tedavilerinin yapılması açısından şehir hastanemiz büyük bir yükü kaldıracaktır. Burada inşallah bu hafta içinde ameliyatlarımız da başlayacak. Konya Kovid-19'da yoğun bir dönem yaşıyor ama diğer acil durumlarda da vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamayacaktır. Sadece Kovid-19 dışı hastaların tedavi edildiği tek merkez olarak Konya Şehir Hastanesi hizmete devam edecektir."

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Konya Şehir Hastanesinin "temiz hastane" olarak hizmet vereceğini vurgulayan Koç, Kovid-19 hastalarının şehirdeki diğer hastanelerde tedavi edildiğini belirtti.

Koç, Konya'da hastanelerde yoğunluk olduğunu ifade ederek, "Yatak ve yoğun bakım yoğunluğumuz var ama 'yer yok' diye bir şey yok. Ekibimizle devamlı irtibat halindeyim. Hiçbir hasta hiçbir hastanede 'mağdur oldu, yatırılmadı' diye bir şey duymadım. Bizzat acil servisleri gezdim." diye konuştu.

“İLK ETABI HİZMETE AÇIYORUZ”

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Konya Şehir Hastanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada "İnşallah 838 yataklı ilk etabında hizmete başlıyoruz. Yıl sonuna kadar da ikinci etabı olan 1250 yatağa tamamlanan kısmıyla hizmet vermeye devam edeceğiz." dedi.

Bu hafta itibarıyla da yataklı servislerin ve yoğun bakımın taşıma işlemlerinin tamamlanacağını anlatan Koç, hastaları mağdur etmeden kademeli olarak, taşınma işlemlerini bu hafta bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Koç, bu hafta gelen hastaların muayene edileceğini, 10 Ağustos'tan itibaren de Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile randevuların başlayacağını ifade etti.