Konya’daki fabrikada süt banyosu skandalıyla gündeme gelmişti! Emre Sayar'ın yeni mesleği belli oldu

Konya’daki fabrikada süt banyosu skandalıyla gündeme gelmişti! Emre Sayar'ın yeni mesleği belli oldu
Konya'da bulunan bir süt toplama merkezinde 'süt banyosu' skandalıyla gündeme gelen Emre Sayar'ın yeni mesleği belli oldu. 24 yaşındaki Sayar, "Artık bir lastikçide çalışıyorum. Daha dikkatliyim. Böyle bir hatayı nasıl yaptığıma inanamıyorum. Niye tutuklandık ve niye ağır cezada yargılanıyoruz onu da anlamış değilim" diye konuştu.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in özel haberine göreKonya’da, bir süt toplama merkezinde ‘süt banyosu’ olayıyla gündeme gelen Emre Sayar ve Uğur Turgut günlerce konuşuldu. Olayın içinde bulunan Sayar'ın yeni mesleği ortaya çıktı.

"ARTIK BİR LASTİKÇİDE ÇALIŞIYORUM"

Görüntülerde kazanının içinde banyo yapan Sayar yeni bir iş bulduğunu ifade ederek, “Artık bir lastikçide çalışıyorum. Daha dikkatliyim. O kazan süt kaynatma kazanı değildi. İçindeki de süt değildi. Süt lekesi kalmış kazana sıcak su koymuştuk. Böyle bir hatayı nasıl yaptığıma inanamıyorum. Niye tutuklandık ve niye ağır cezada yargılanıyoruz onu da anlamış değilim. Dezenfektan kazanıydı. Sütler tanklara konuluyor onlar da eksi derecelerde soğuk, içine girip banyo yapılamaz.” ifadelerini kullandı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Emre Sayar (24) ve Uğur Turgut’un (32) hakkındaki iddianame geçtiğimiz hafta kabul edilmişti. Sayar ve Turgut önümüzdeki günlerde Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak. Turgut ve Sayar, ‘içilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmek’ suçundan yargılanacak. En az 2 yıl en çok da 15 yıl hapis cezası alabilirler.

sut-toplama-merkezinde-sut-banyosu-yapan-isciler-o-sut-degildi-801693-5.jpg

NE OLMUŞTU?

Konya'da bir süt fabrikasında, bir kişinin süt banyosu yaptığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, büyük tepki çekmişti. Olayın ardından Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün talimatı üzerine işletme kapatılıp, Cumhuriyet Başsavcılığı da banyo yapan ve görüntüyü çeken kişi hakkında soruşturma başlatmıştı. Sütle banyo yapan Emre S. ile görüntüleri sosyal medyada paylaşan Uğur T.'nin gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

 

İlgili Haberler