Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Konya'dan güzel manzaralar...

Geçtiğimiz günlerde Konya'mıza gönül yolculuğumuzu duyurmuştuk. "Yaz ortasında kapalı salon toplantısı, söyleşi ve imza günümü olur?" diyenler yanıldı. Ahde Vefa Turan Birliği Derneği tüm faaliyetleri ile, gelişmelere karşı aldığı tavır ve yerinde yardımlarla kente mührünü vurmuş. Emeği geçenlerin isimlerini tek tek yazmak mümkün değil. Sadece Konya'ya değil. Her ile bir Harun Meral gerekli... Harun Meral ile hukukumuz eskilere dayanır. Vefa kelimesinin tüm anlamlarını taşır... Kurucusu olduğu derneğin bünyesinde farklı kuruluşlarda var. Eğitimden, gıda sektöründen, kadın dayanışmalarına, öğrenci burslarından, çeşitli yardımlara kadar yok yok... Konya'daki üniversitelerden, eğitim camiasından, siyasetin temiz kalmış isimlerinden oluşan "Gönüllüler Ordusu" ülke ve insanımıza dair her tür konunun takipçisi oluyor. Ziyaret ve söyleşi esnasında "duygusal anlar" da yaşadık. Kuleli Askeri Lisesi'ndeki öğrencilik yıllarımda Edebiyat Öğretmenimiz olan Ahmet Eröz ile O'nun memleketinde karşılaştık... Emeklilik günlerinde de boş durmuyor. Kentin eğitim ve kültür alanlarında çalışıp, yerel gazetelerin de yazıyor. İnandığı, yaşadığı Türk Milliyetçiliği fikrinin bayrağını taşımaya devam ediyor. Yazı hayatına başlamamda olağanüstü katkıları vardır. 12 Eylül darbesini en ağır koşullarında "bizlere sahip çıkışı"nın hakkını konuşmamda teslim ettim. Bir öğretmenin en mutlu anını yazmış. "haberiniz.com.tr"da. "Ahte Vefa" başlıklı yazısında çok iltifat etmiş. Bu buluşmayı sağlayan Feridun Yıldız Ağabeyim de hiperaktiftir. 24 saat yetmez O'na... Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Konya Gençlik Kollarında Parti Okulu açıp dersleri başlatmışlar. Ahde Vefa Turan Birliği Derneği üniversiteli 200 öğrenciye burs veriyor. Bu yıl Kurban Bayramı vesilesi ile kampanya başlatmışlar. İnternetten mutlaka ulaşın. Kendi adıma kurbanı buraya bağışlıyorum. Değerli okuyucularımıza da öneriyorum. Bir dönem Türkiye'yi doyuran Konya Ovasında tarım içler acısı duruma gelse de fikir dünyası zenginliğini koruyor. 86 yaşındaki Aydemir Sezginer, 18 yaş heyecanı ile durmadan okuyup, yazıyor. Kitaplarını imzalayıp verirken bir de not tutuşturdu elime. Fevkalede önemli:

Değerli Dostlar...

Milli ve manevi değerlerimize saygılı, T.C devletine ve Türk milletine sevdalı, tüm kurum ve kuruluşları, hiçbir kuruluşun yapısını bozmadan, iç işlerine karışmadan birliktelik sağlamak, Ülkemizde ve Konya da ilke birliği, güç birliği oluşturmak arzusundayız. Bu amaçla atıl durumda olan ve 1996 kurulmuş olan, 2013 yılından bu gün aktivetesi olmayan Türkiye Milliyetçileri Vakfı'nı devralmak imkanı bulduk. Bu husus ta istişareler de bulunmak ve görüşleriniz almak üzere sizleri bilgilendirmek için davet ettik.

Değerli vakitlerinizi ayırıp teşrif ettiğiniz için saygılarımı sunuyor teşekkürler ediyorum. Sizlere vakıf hakkın da bilgiler vermek ve istişareler yaparak yeniden yapılanmak arzusundayız.

Temel felsefemiz;

1 - Toplumu T.C devletinin kuruluş felsefesi ile buluşturmak,

2 -  Eğitimli, erdemli, liyakatlı insanlarımızın sayısını artırmak,

3 - Hak etmediği hiçbir şeyi sahiplenmeyecek, çalmayacak, çaldırmayacak, ahlaklı, adaletli, çalışkan, özverili insanlarımız topluma kazandırmak.

4 - Araştıran, sorgulayan, akıl eden düşünen yargılayan insanlardan oluşan bir topluma sahip olmak,

5 - Toplumumuzda, dayanışma ve yardımlaşma kültürünü, geliştirmek olacaktır.

Aydemir Saygıner

Türkiye Milliyetçiler Vakfı'na her türlü destek için söz verdim. Umarım bu güzide vakfımızın yeniden faaliyete geçişi ile yapacağı organizasyonda yeniden Konya'ya gidebilmenin onurunu yaşarız. Kimileri için "Ahde Vefa" ne anlama geliyor bilmem... Fakat Vefa aynı zamanda "adam olmanın da koşulu" diyor. Konya'ya sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları