Beşiktaş gol yağmuruna tutuldu. Konya'da büyük şok

Beşiktaş gol yağmuruna tutuldu. Konya'da büyük şok
Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş şok bir mağlubiyet aldı. Deplasmada Konyaspor ile karşılaşan siyah beyazlılar sahadan 4-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Bu skorla Beşiktaş ilk mağlubiyetini alırken, Konyaspor ise bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

Süper Lig’in 3. haftasında Beşiktaş deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı.

Karşılaşmanın 3. dakikasında Shengelia'nın kullandığı serbest vuruşu kaleci Ersin yumruklayarak taca gönderdi.

Maçın ilk dakikalarında Beşiktaş topa sahip olmaya çalışırken, geriden oyun kurmaya çalışıyor. Öte yandan Dorukhan rakip stoperlerin arasına sızarak bekleri ileri çıkarıyor. 

Maçta 10 dakika geride kalırken iki takım da net bir pozisyon yakalayamadı. Öte yandan bu üsrede topla daha çok oynayan taraf Beşiktaş oldu. 

19. dakikada Shengelia'nın ceza sahası içindeki şutunu N'Sakala kesti ve top üstten dışarı çıktı.

Maçta 20 dakika geride kalırken iki takımın da isabetli şutu bulunmuyor.

Konyaspor, maçın 28. dakikasında ilk golü bulan taraf oldu. Ömer Ali'nin çok çabuk kullandığı köşe vuruşunda kale önünde bomboş yükselen Shengelia'nın kafası ağlarla buluştu.

35. dakikada Beşiktaş'ta Güven Yalçın'ın ceza yayı üzerinden çektiği şutu savunmada Jevtovic kesti.

38. dakikada Konyaspor savunmasının arkasına atılan uzun pası kaleci Sehic kontrol etti.

Dakikalar 42. gösterdiğine Beşiktaş'ta Mensah'ın ceza yayı üzerinden çektiği şut Ljajic'e çarpıp auta gitti.

Maçın ilk yarısı Konyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Siyah beyazlılarda Atakan'ın yerine Aboubakar oyuna girdi. Kamerunlu golcünün oyuna girmesiyle Güven sola Boyd ise sağ kanada geçti. 

48. dakikada Beşiktaş'ta Ljajic topu ağlara yolladı ama öncesinde ofsayta yakalandığı için gol geçerli sayılmadı.

52. dakikada Beşiktaş net bir şansı değerlendiremedi. Sol kanatta topla hareketlenen Güven topu da açıdan kaleye yolladı ama kaleci Sehic direğin dibinden topu tokatladı. 

54. dakikada Ljajic'in ceza sahasından şutu yandan dışarı çıktı.

Dakikalar 55'i gösterirken Konyaspor 2. gole çok yaklaştı. Shengelia!'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kravets'in vuruşu direk dibinden dışarı gitti.

Konyaspor maçın 64. dakikasında farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahasının sol çaprazından içeri giren Kravets'in vuruşu kaleci Ersin'e de çarpıp ağlarla buluştu.

69. dakikada Beşiktaş net bir fırsatı değerlendiremedi. Sol kanattan yapılan ortaya ceza sahasında gelişine vuran Aboubakar'ın şutunu kaleci Sehic parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

73. dakikada Beşiktaş'ta Aboubakar topu ağlara gönderdi, ama öncesinde ofsaytta olduğu için gol geçerli sayılmadı.

Konyaspor 77. dakikada farkı 3'e çıkardı. Vida'nın hatalı pasıyla ceza yayında topla buluşan Kravets'in pasında Shengelia'nın şutu ağları havalandırdı.

81 dakikada Vida'nın ceza sahasında Miya'ya yaptığı faulün ardından maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi. VAR incelemesinin ardından hakem penaltı kararını onayladı. Topun başına geçen Kravets, kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti.

91. dakikada Beşiktaş golü bulan taraf oldu. Gökhan Töre sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına sokuldu, vuruşu ise uzak köşeden ağlarla buluştu.