Konyaspor ve Fenerbahçe arasında nefes kesen mücadele

Konyaspor ve Fenerbahçe arasında nefes kesen mücadele
Süper Lig’in 29. haftasında Fenerbahçe ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Ligin zirvesini yakından ilgilendiren maçı Fenerbahçe, Szlai, Samuel ve Serdar'ın golleri ile 3-0 kazanarak, 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Konyaspor ve Fenerbahçe arasında nefes kesen mücadele

Süper Lig’de liderlik yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Fenerbahçe ve Konyaspor, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, maç öncesinde 55 puan ile ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından üçüncü sırada yer aldı. Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Konyaspor ise 32 puan ile 12’nci sıradaydı. 

Ligde inişli çıkışlı bir performans sergileyen ve son haftada sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile berabere kalan Fenerbahçe''nin kesin galibiyet parolası ile çıktığı mücadele, başından sonuna kadar büyük heyecan içinde geçti. Ancak yakaladığı fırsatları daha iyi değerlendiren sarı lacivertli ekip, Galatasaray''ın Sivasspor karşısında puan kaybettiği haftada kritik bir 3 puanı hanesine yazdırmış oldu. Sarı lacivertlierin gollerini Szlai, Samuel ve Serdar attı. 

Saat 19.00’da başlayan Konyaspor- Fenerbahçe maçına ilişkin tüm detaylar ve maçın canlı anlatımı yenicaggazetesi.com.tr’de…

İKİ TAKIMIN İLK 11’LERİ:

Fenerbahçe: Altay, Gökhan, Serdar, Atilla, Novak, Sosa, Mert Hakan, Osai, Valencia, Pelkas, Thiam 

Konyaspor: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Adil, Jevtovic, Diomande, Milosevic, Shengelia, Sekidika, Cikalleshi 

MAÇIN CANLI ANLATIMI

1'' Maçta ilk düdük çaldı 

2'' Fenerbahçe''nin ilk şutu Sosa''dan geliyor. Top üstten dışarı gitti. 

3'' YÜZDE YÜZ GOL KAÇTI! Fenerbahçe çok iyi geldi. Pelkas''ın ceza sahasına sokmaya çalıştığı top Konyaspor savunmasından döndü. Mert Hakan önünde kalan topu kaleye gönderdi ancak Sehic bacakları ile uzaklaştırdı. Valencia önünde kalan topu boş ağlara gönderemedi. Top üstten dışarı gitti. 

4'' Bright Osayi-Samuel''in sağ kanattan ortasında Ibrahim Sehic topu çeldi. 

11'' FAUL! Hakem Fırat Aydunus, Osayi''ye yapılan müdahale nedeniyle faul düdüğünü çaldı. 

13'' Konyaspor sağ kanattan Skubic ile geldi. Skubic''in  ortasında Szlai''nin ters şekilde yaptığı vuruş kornere gidiyor. Milosevic''in kullandığı köşe vuruşu kafalardan sekti. Adil ve Samuel arasındaki mücadelede Konyaspor lehine faul kararı çıktı. 

15'' ATAKLAR ÜST ÜSTE! Fenerbahçe ardı ardında ataklar yapıyor. Pelkas çok iyi geldi ancak ceza sahasına giremedi. Top Gökhan''da kaldı, Gökhan''ın ortasını Sehiç çeldi. Valencia kendisinde kalan topu Thiam''a iyi bıraktı. Thiam topa vuracakken Konyaspor savunması ile karşılaştı. Yerde kalıyor, gözler hakem Fırat Aydunus''ta... Hakem devam kararı verdi. 

21'' MAÇTAKİ İLK SARI KART! Fenerbahçe topu kazandı. Valencia hızlı bir şekilde Konyaspor kalesine gitmeye çalışıyor, Diomande''nin müdahalesi ile yerde kaldı. Futbolcu, müdahalesi nedeniyle sarı kart görüyor. 

24'' İKİNCİ SARI KART! Adil Demirbağ, Konyaspor ceza sahasına girmeye çalışan Osayi''yi yere düşürdü. Hakem faul ve sarı kart veriyor. 

29'' GOLL! Mert Hakan Yandaş''ın ceza sahasına çıkardığı topu Gökhan Gönül, kafa ile Konyaspor kalesi önüne gönderdi. Hemen kalenin önündeki Szlai ise topu tek dokunuş ile ağlara gönderdi. Fenerbahçe 1-0 önde. 

31'' GOLL! Pelkas topu çok iyi şekilde sürdü, rakiplerini eksiltti. Hemen önündeki Osayi''ye çok iyi bir pas bıraktı. Osayi, Konyaspor ceza sahasına girdikten sonra çok temiz bir vuruş ile farkı 22ye çıkardı. 

33'' ALTAY ÇOK İYİ ÇIKARDI! Konyaspor, Fenerbahçe kalesine iyi geldi. Shengelia sağ kanattan topu kaleye doğru gönderdi, Cikalleshi önüne düşen topa kafa ile vurdu. Fenerbahçe kalecisi Altay, kalesine ilk gelen topu ayakları ile çok iyi çıkarmayı başardı. 

38'' CEZA SAHASINDA KARAMBOL!  Konyaspor''da Milosevic, Fenerbahçe ceza sahasında topu kendine çekti. Topa vurmaya hazırlanırken arkadan gelen Valencia''nın müdahalesi ile ayağı boşa çıktı. Milosevic''in yerde kalması ile gözler hakemde ancak Fırat Aydınus devam ediyor. 

40'' SZLAİ HEM ATTI HEM KURTARDI! Fenerbahçe''nin başarılı savunma oyuncusu Szlai, kalesine gelen topu çok iyi kesti. 

40+2! Mert Hakan Yandaş''ın sert şutu dışarı gitti. 

MAÇTA İLK YARI SONA ERDİ----------------

45'' İKİNCİ 45 DAKİKA BAŞLIYOR!  İkinci yarı İttifak Holding Konyaspor''un vuruşuyla başlıyor.

48'' Jesse Sekidika''nın sol kanattan ortasında Nejc Skubic arka direkte yetişemiyor ve top auta çıkıyor. 

51'' Deni Milosevic, uzak mesafeden şansını deniyor ancak top kaleci Altay Bayındır''da kalıyor. 

55'' Bright Osayi-Samuel, sağ kanattan yerden altıpasa doğru ortasını yapıyor ancak kaleci Ibrahim Sehic yatarak topu kontrol ediyor. 

57'' Fenerbahçe''de Valencia yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart ile cezalandırılıyor. Kullanılan serbest vuruşta topa kafayı vuran Adil''in vuruşu etkisiz.

59'' OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ!  Fenerbahçe''de Thiam, yerini İrfan Can''a, Sosa ise Gustavo''ya bırakıyor... 

61'' HARİKA KURTARIŞ! Sağ kanatta topla buluşan Levan Shengelia, pasını ceza yayının soluna doğru çıkarıyor. Amir Hadziahmetovic, bekletmeden sağ ayağının içiyle gelişine vuruşunu yapıyor ancak kaleci Altay Bayındır soluna giden topu çelmeyi başarıyor. 

63'' NET GOL KAÇTI: Topla birlikte ilerleyen Dimitris Pelkas, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra pasını Enner Valencia''ya çıkarıyor. Enner Valencia, ceza alanı sol çaprazından şutunu çekiyor ancak kaleci Ibrahim Sehic topu çelmeyi başarıyor.

63'' Ibrahim Sehic''ten dönen top penaltı noktasının gerisinde Dimitris Pelkas''a geliyor. Dimitris Pelkas, bekletmeden şutunu çekiyor ancak top yandan auta gidiyor. 

74'' TOP AĞLARDA AMA OFSAYT! Konyaspor iyi geldi, Yektovic önünde kalan topu ağlara gönderdi ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor, gol geçersiz. 

77'' Marko Jevtovic''in kaleyi cepheden gören noktadan yaptığı sert vuruşta kaleci Altay Bayındır parmaklarının ucuyla topu kornere çelmeyi başarıyor.

78'' Amir Hadziahmetovic''in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Altay Bayındır çift yumrukla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

83'' FENERBAHÇE''DE SAKATLIK! Fenerbahçe''de 5. oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dimitris Pelkas, yaşadığı sakatlık sonrası oyuna devam edemiyor ve yerini Mbwana Samatta''ya bırakıyor. 

89'' SAMATTA ÇOK NET KAÇIRDI! İrfan Can''ın iyi pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Samatta, topu Konyaspor kalecisi İbrahim Sehic''in üzerine nişanladı. 

90! GOLL! Ferdi''nin kullandığı köşe vuruşunda Sehic topu elinden kaçırdı. Serdar önünde kalan topu Konya ağlarına gönderdi. 

MAÇTA SON DÜDÜK! Süper Lig''in zirvesini yakından ilgilendiren mücadeleyi Fenerbahçe, 3- 0 önde tamamladı. 

--------- ----------

TARAFTARLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ GUSTOVA DÖNÜYOR

Fenerbahçe''nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Luiz Gustavo''nun, İttifak Holding Konyaspor maçında takıma dönmesi bekleniyor.

Sakatlığını atlatan ve takımla çalışmalara başlayan Gustavo, 2 Şubat''ta Atakaş Hatayspor deplasmanında sakatlanmıştı.

Ligde son 5 maçı kaçıran Gustavo, teknik direktör Erol Bulut''un görev vermesi halinde Konyaspor karşısında oynayabilecek.

İRFAN CAN’IN 11’DE SAHAYA ÇIKMASI BEKLENİYOR

Fenerbahçe''nin devre arası transferlerinden İrfan Can Kahveci''nin ilk kez ilk 11''de oynaması bekleniyor.

Transferi uzun süre konuşulan İrfan Can, sakatlığı sebebiyle takımından uzak kalmıştı.

Geçtiğimiz hafta Fraport TAV Antalyaspor''a karşı sonradan oyuna dahil olarak ilk kez sarı-lacivertli formayı giyen İrfan Can, teknik direktör Erol Bulut''un görev vermesi halinde ilk kez Konyaspor maçında ilk 11''de görev yapacak.

MESUT, SADIK VE PEROTTİ YOK

Fenerbahçe, İttifak Holding Konyaspor deplasmanında 4 futbolcusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Mesut Özil, Sadık Çiftpınar ve Diego Perotti, Konya''da forma giyemeyecek. Bu oyuncuların yanı sıra disiplinsiz davranışları sebebiyle durumu değerlendirilecek Caner Erkin de Konya''da olmayacak.

MÜCADELE ÖNCESİ 5 OYUNCU SARI KART SINIRINDA

Fenerbahçe''de 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-lacivertli ekipte Enner Valencia, Marcel Tisserand, Sinan Gümüş ve İrfan Can Kahveci yarın sarı kart görmeleri halinde Gençlerbirliği maçında yer almayacak. Diğer yandan sarı kart sınırındaki Caner Erkin ise takımdan ayrı özel bir program dahilinde çalışıyor.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe ile İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig''de yarın 40. kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig''de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile toplam 39 maçta karşılaşan Konyaspor, 6 kez galip gelebildi. Fenerbahçe, rakibini 30 kez yendi, taraflar arasında yalnızca 3 maç berabere sonuçlandı. Fenerbahçe''nin toplam 102 golüne, Konyaspor 44 golle yanıt verdi.

FENERBAHÇE, KONYA DEPLASMANINDA KAZANIYOR

Fenerbahçe ile Konyaspor, Süper Lig''de Konya''da 19 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, deplasmandaki 13 maçı kazanırken, 4''ünü kaybetti, 2 müsabaka da berabere bitti.

Fenerbahçe, Konya''da 44 gol attı, kalesinde 24 gol gördü. Geçen sezon Konya''da yapılan maçı ev sahibi ekip 1-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe, Konyaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2005-2006 sezonunda İstanbul''da 5-0''lık sonuçla aldı. Bu arada Fenerbahçe, Konyaspor''a 7 maçta 5, 8 karşılaşmada da 4 gol attı.