Köprü ve otoyolları işleten firmalar 259 milyon haksız kazanç elde etti

Köprü ve otoyolları işleten firmalar 259 milyon haksız kazanç elde etti
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Yap-İşlet-Devret modeli ile köprü ve otoyolları işleten firmaların vatandaşa kesilen cezadan 259 milyon TL haksız kazanç elde ettiğini belirtti. Beyaz, devletin kasasına girmesi gereken paraların söz konusu firmalara gittiğini ifade etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ümit Beyaz, Yap-İşlet-Devret modeli ile köprü ve otoyolları işleten firmaların vatandaşa kesilen cezadan 259 milyon TL haksız kazanç elde ettiğini belirtti. Beyaz, devletin kasasına girmesi gereken paraların söz konusu firmalara gittiğini ifade etti.

AKP iktidarı ile devreye sokulan ve ilk günden bu yana tartışmalara neden olan Yap-İşlet-Devret modeli hakkında yeni bir tartışma gündeme geldi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, söz konusu sistemle yapılan köprü ve otoyollarda kesilen trafik cezalarının devletin kasasına değil ilgili firmaya gittiğini belirtti. Bu nedenle firmaların 259 milyon 600 bin TL haksız kazanç elde ettiğini ifade eden Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İYİ Partili Beyaz’ın, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın cevaplaması üzerine TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle: