Koray Aydın: "AKP'nin gönüllü bir koltuk değneğine ihtiyacı var"

Koray Aydın: "AKP'nin gönüllü bir koltuk değneğine ihtiyacı var"
İktidarın ekonomiyi yönetme konusunda başarısız olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "AKP'nin gönüllü bir koltuk değneğine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar'da Nergis Demirkaya'nın sorularını yanıtlayan Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, bir partinin beş yılda yaşayabileceği birçok şeyi bir yılda yaşamak durumunda kaldıklarını söyledi.

İYİ Parti'de yaşanan istifaların abartıldığını belirten Aydın, partinin dağılacağı iddialarına, mahalli seçimleri hedef göstererek, “El mi yaman bey mi yaman göreceğiz” karşılığını verdi.

İYİ Parti'nin ittifak gibi bir niyeti ve bu yönde bir görüşmesi olmadığını söyleyen Aydın, "Ama Recep Tayyip Erdoğan karşıtı seçmenin zaten sandıkta ittifak yapmaya yatkın olduğunu biliyoruz. Bunun yönlendirmesinin nasıl olacağı ayrıca bir planlama gerektirir. Zamanımız var. O planlamayı da yaparız" ifadesini kullandı.

İktidarın ekonomiyi yönetme konusunda başarısız olduğunu da sözlerine ekleyen Aydın, "Ekonomideki bu olumsuz tablonun yansımaları her ay artacak. Vatandaş elektrik faturası, doğalgazda bu zammı görecek. Okul hazırlığı var. Yüzde 70’i ithal kırtasiye malzemelerinde zam oranı en düşük yüzde 30-40’larda. Çarşı, pazarda her şeyin fiyatı uçmuş. Değil 15, iki katı enflasyon var. Herkesin cebine uzanmış bir iktidar eli var. Mahalli seçim onlar için zor geçecek. Dolayısıyla iktidar partisinin ittifaka ihtiyacı var. Bir koltuk değneğine ihtiyacı var. Gönüllü de bir koltuk değneğine sahip. Arayışa girmesine de gerek yok. Biz o ittifakın devam edebileceğini tahmin ediyorduk, sürpriz olmadı" ifadelerini kulladı. 

İlgili Haberler