Koray Aydın: "Bunun hesabını kim verecek?"

Koray Aydın: "Bunun hesabını kim verecek?"
MHP Genel Başkan Adayı Aydın, Başkanlık sistemiyle ilgili tavrı konusunda Bahçeli'ye uyarıda bulunurken, TBMM'de 'Başkanlığa hayır' diyen MHP'li Milletvekilleri Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok, Nuri Okutan ve Seyfettin Yılmaz'ı tebrik etti.

Sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, Başkanlık sistemine hayır dedi ve TBMM'de ortak bir basın toplantısı düzenleyerek “AKP’nin başkanlık teklifinin TBMM gündemine geldiği zaman geçmemesi için 'HAYIR' oyu vererek ortaya koyacağız. TBMM’de referandum için verilen oyların 330 altında kalması için mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullanan MHP'li beş vekile destek verdi.

MHP BİR KEZ DAHA YENİLİRSE BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

TBMM'de başkanlık sistemine 'hayır' diyen MHP'li vekillerin Ülkücülerin sesi olduğuna değinen Aydın, "Arkadaşlarımızın bu açıklamasını destekliyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Ülkücü hareketin sesi olmuşlardır. MHP, başkanlık için meydanlarda "hayır" diyecekse, mecliste de "hayır" demelidir. Bunun başka bir yolu ve mantığı yoktur. Daha önce de ifade ettiğim üzere tersi bir karar MHP’nin başkanlık sisteminin geçmesine vesile olan parti olarak tarihe geçmesine sebep olur. MHP referanduma evet, başkanlığa hayır der ve bir kez daha yenilirse başkanlık sistemiyle de tarihe gömülürse bunun hesabını kim verecektir? Parti yöneticilerimiz bu hususa dikkat etmeli, parlamenter sistemin devamı için mecliste "hayır" demelidir. Bu tarihi bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler