Koray Aydın'dan Biden'e tepki

Koray Aydın'dan Biden'e tepki
İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Demokratların Başkan adayı Biden'in Türkiye hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Koray Aydın'dan Biden'e tepki

Amerika'da Demokratların başkan adayı Biden, göreve geldiğinde Türk siyasetini dizayn edeceğini iddia etti. Biden'in açıklamalarına Türkiye'den sert tepkiler gecikmedi. 

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Biden'in açıklamaları ile ilgili şunları söyledi: 

ABD başkan adayı Joe Biden; "seçilirsem Türkiye'de muhalefeti destekleyip iktidarı devireceğim" demiş. Bu küstah açıklama asla kabul edilemez. 
Kaldı ki bu sözlerin Türkiye'de tam tersi etkiyle iktidarın ekmeğine yağ süreceği de açıktır.

Değil ABD başkanı adayı Joe Biden, yeryüzündeki hiç bir şahıs Türk siyasetine istikamet çizemez. Türk siyasetini dizayn edecek tek kudret Büyük Türk Milleti’dir.

İktidarın demokratik usullere bağlı kalınarak, milletin iradesinin tam anlamıyla yansıtıldığı seçimler yoluyla el değiştirmesine inanmış olan biz İYİ Partililer, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın küstah sözlerini şiddetle kınıyor ve haddini bilme çağrısında bulunuyoruz.

Arkasındaki tek desteği Türk Milleti’nin demokratik iradesi olan bizler, yerel seçimlerde olduğu gibi ilk genel seçimlerde de gücümüzü ortaya koyacağız. Bu sebeple ABD Başkan adayı Joe Biden'ın son açıklaması bizim nezdimizde yok hükmündedir!

Joe Biden'ın küstah açıklamaları eğer birine “yarayacaksa” mevcut iktidara yarayacaktır. “Dış güçler” paranoyasıyla Türkiye’nin gerçek sorunlarının üzerini örtmeye çalışan iktidar, Biden’ın bu saçma açıklamalarına can simidi gibi sarılabilir ama Türk Milleti gerçeğin farkındadır!