Körfez’de fiyasko

Körfez’de fiyasko
İngiliz donanmasına ait 6 savaş gemisi, aşırı sıcak nedeniyle Basra Körfezi’nde arızalandı. Gemilerin teknik bakımdan sıcağa dayanıklı olmadığı ortaya çıktı.

İngiltere Kraliyet Donanması'na ait 6 geminin, geçtiğimiz günlerde Basra Körfezi'nde aniden arızalanması, ilginç bir skandalı da gün yüzüne çıkardı. Daily Mail gazetesinin konuyla ilgili haberine göre, teknik donanım bakımından soğuk denizlere uygun şekilde üretilen Tip-45 türü savaş gemileri, herhangi bir kontrole tabi tutulmadan Ortadoğu'nun sıcak denizlerine gönderilince, ortaya bu garip durum çıktı.

Gazete, gemilerin karanlık sularda gece yarısı seyir halindeyken aniden arızalandığını, onlarca asker ve teknik elemanın saatlerce denizin ortasında mahsur kalarak kurtarılmayı beklediğini de yazdı. Haberde, çatışma bölgelerine gönderilen gemilerdeki bu teknik zaafın sorumlularının mutlaka açıklama yapması gerektiği belirtilirken, üretici firmanın "Savunma Bakanlığı, gemilerin sıcak denizlere ineceğini bize söylemedi" ifadeleri aktarıldı. Bakıma alınan savaş gemilerinin, teknik açıdan güçlendirilmesi çalışmalarına başlandığı da belirtildi.