Korkunç cinayete kurban gitmişti. Hatice Tusu kadınların omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı

Korkunç cinayete kurban gitmişti. Hatice Tusu kadınların omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı
Aydın'ın Didim ilçesinde kayıp olarak aranırken eski sevgilisi Suat Aksoy (56) tarafından öldürülüp, cesedinin bataklığa gömüldüğü ortaya çıkan emekli hemşire Hatice Tusu bugün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Tusu'nun tabutu, kadınların omzunda cenaze aracına taşındı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınları tarafından alınan Hatice Tusu’nun cenazesi, Aydın'ın Söke ilçesi Özbaşı Mahallesi'nde oturan annesi Fethiye Tusu'nun evi önüne getirildi, burada helallik alındı.

hatice-tusu-cenaze-3.jpg

KADINLAR OMUZUNDA TAŞINDI

Okunan duaların ardından cinayete kurban giden Tusu'nun tabutu, kadınların omuzunda cenaze aracına taşındı. Hatice Tusu'nun cenazesi Özbaşı Mahalle Mezarlığı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

hatice-tusu-cenaze-5.jpg

Anne Fethiye Tusu ise kızının tabutunu öperek gözyaşı döktü. Hatice Tusu'nun cenazesine çalıştığı hastaneden mesai arkadaşları, koroda birlikte çalıştığı arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

hatice-tusu-cenaze-6.jpg

“SON DERECE GÜLER YÜZLÜ BİRİYDİ”

Tusu'nun Didim Devlet Hastanesi'nden mesai arkadaşı Nevin Duran, "2 yıl hastanede birlikte çalıştık. Yatalak hastalara birlikte gidip, evlerinde çok baktık. Hayat dolu, planlı ve programlı, işini bilerek yapan, aklı başında, son derece güler yüzlü biriydi" dedi.

hatice-tusu-cenaze-7.jpg

“HALA ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDEYİZ”

Tusu'nun korodan arkadaşı Hüseyin Çakır da, "Didim Kültür ve Sanat Derneği adı altında, birkaç yıl birlikte koroda çalıştık. İkisi de arkadaşımızdı. Arkadaşlarımız çok dikkatli insanlardı. Böyle bir şeyi nasıl yaptı hala şaşkınlık içindeyiz" diye konuştu.

hatice-tusu-cenaze-8.jpg

“OLAYIN SONUNA KADIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Didim Şube Başkanı Selma Özöğretmen de, "Dernek olarak biz de bu konuda tarafız. Hiç kimse hiçbir kadını öldüremez. Sebep ne olursa olsun. Kadın cinayetlerine son verilmesini istiyoruz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

hatice-tusu-cenaze-9.jpg

hatice-tusu-cenaze-10.jpg

hatice-tusu-cenaze-1.jpg

hatice-tusu-cenaze-2.jpg

(Kaynak: DHA)