Korkunç gerçekler Van'da ortaya çıkıyor: Ahırda doğum yapan Afgan, Suriyeli kadınlar var

Korkunç gerçekler Van'da ortaya çıkıyor: Ahırda doğum yapan Afgan, Suriyeli kadınlar var
Meral Akşener’in Van’daki ikinci ziyaret noktası Çaldıran oldu. Akşener’in yanına gelip dertlerini anlatmak isteyen vatandaşların ortak sorunu mülteci problemiydi. Bir vatandaş Akşener’e “Bizim burada en büyük sorunumuz mülteciler her yer inanın bunlarla dolu. İnanın burada ahırda doğum yapan kadınlar var. Tamam, biz Müslümanız üzülüyoruz ama artık yeter Afgan geliyor Suriyeli geliyor yeter biz de bıktık artık” diye konuştu.

Halil YATAR / YENİÇAĞ

 

Meral Akşener’in Van’daki ikinci ziyaret noktası ise Çaldıran oldu. Çaldıranlılar tarafından bir çoşkuyla karşılanan Akşener ilk olarak bir manavı ziyaret etti. Siyasetçiler buraya geliyor bize söz veriyorlar ama sonra verilen sözlerin hiçbiri tutulmuyor diye iktidara sitem eden vatandaş, “Biz artık aldatılmak istemiyoruz. Çok dertliyiz, efkarlıyız biz askıda ekmek istemiyoruz. Bize hizmet verin ki biz de hizmete karşılık hizmet edelim kendi çoluk çocuklarımıza faydalı olalım. Benim adım Abdullah Nehir ben bu bölgenin çocuğuyum ayrıca da Van coğrafyasının yüzde 30- 35’ni kapsayan aşiretiz. Bizim derdimizi Meclis’e götürün, kızdığınızda masaya vuruyorsunuz Çaldıran için de elinizi masaya vurun” dedi. 


“DEVLETİN ÖNCE KENDİ VATANDAŞINA SAHİP ÇIKMASI LAZIM”


Van’ın en büyük sorunlarından birinin ise mülteci meselesi olduğunu belirten bir başka esnaf ise, “Sapıkları da var, hırsızları da var bunlarda her şey var bu mülteciler Türkiye’de çok sıkıntı yaratıyorlar. Devletin ilk önce kendi halkına sahip çıkması lazım başkalarına değil. Burada iş yerlerine bizim buranın insanı işe giremiyor mültecileri çalıştırıyorlar” diye konuştu.


“DAYIMIZ DA BABAMIZ DA ANAMIZ DA SENSİN”


Dünyaya domates satan bir ülkede domates fiyatının 5 lira olmaması gerektiğini söyleyen bir başka manav, “Biz satış yapamıyoruz kötü durumdayız halden domatesi alıyorum 4 liraya adama diyorum 5 liraya satamıyorum vatandaşların alım gücü düşük. Dünyaya domates ihraç eden bil ülkede domatesin 5 lira olması içler acısı. Çaldıran domatesi şu an 4 buçuk 5 lira. Önceden vatandaş geliyordu kilosu 2 buçuktan 10 liraya 4 kilo domates alıp gidiyordu itiraz etmiyordu.  Şimdi kilosu 5 lira 10 liraya 2 kilo domates alıp gitmek zorunda kalıyor bize itiraz ediyor. Ben vatandaşımın bu ülkede 5 liraya domates almasını istemiyorum bu sorunun giderilmesini istiyorum.  Devlet bize destek verecek sorunlarımızı giderecek. Dayısı olan işini yürütüyor  bizim dayımız yok dayımız da sensin babamız da sensin annemiz de sensin Çaldıran’ı gündeme getirin” dedi. 


“AHIRDA DOĞUM YAPAN MÜLTECİ KADINLAR VAR”


Van’daki en büyük problemlerden birinin mülteci meselesi olduğunu belirten bir bakkal işletmecisi ise “Bizim burada en büyük sorunumuz mülteciler her yer inanın bunlarla dolu. İnanın burada ahırda doğum yapan kadınlar var. Tamam, biz Müslümanız üzülüyoruz ama artık yeter Afgan geliyor Suriyeli geliyor yeter biz de bıktık artık, zamanı gelecek inanın onlar bize üstünlük sağlayacaklar. Sesimizi duyurun” dedi.


“EN SONUNDA HIRSIZLIK YAPIP HAPSE GİRECEĞİM O OLACAK”


Akşener’in memleket gezisi Türkiye’de ekonominin geldiği tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. 2 bin 800 lira maaşla geçinmeye çalıştığını belirten bir boyacı “2-3 tane maaş alanlar geçinemiyormuş, biz nasıl geçinelim? Gırtlağımıza kadar dolduk, devlet bizim çocuklarımıza destek versin baksın ki bizim çocuklarımız başka yerlere gitmesin biz senin vatandaşınız. Sen 200 bin maaş alıyorsan yandaşlarına destek sağlıyorsan bize de sağlaman lazım ben de geçinmek istiyorum bu gidişle sonumuz hırsızlık yapmak olacak başka çaremiz kalmadı artık. Gidip demir, ekmek çalacak duruma geldim. Bana ekmek vermiyorlar neden yok diyorum “oy vermedin bana” diyorlar. Meral Hanım lütfen derdimize çözüm bulun” diyerek sitem etti.

İlgili Haberler