Korkusuz yazarı Can Ataklı 128 Milyar dolara ne olduğunu en iyi bilen ismi açıkladı. Ne zaman konuşacaksın

Korkusuz yazarı Can Ataklı 128 Milyar dolara ne olduğunu en iyi bilen ismi açıkladı. Ne zaman konuşacaksın
Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, ‘128 Milyara ne oldu’ polemiğinde AKP’nin eski ekonomi bakanı, şu anki Deva Partisi lideri Ali Babacan’ın bildiklerini açıklaması çağrısında bulunarak; “En iyi bilen olarak 128 milyar doların nerede olduğunu halka ne zaman anlatacaksınız?” dedi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı 128 Milyar dolara ne olduğunu en iyi bilen ismi açıkladı. Ne zaman konuşacaksın

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, CHP’nin iktidara yönelik olarak başlattığı ‘128 Milyara ne oldu’ polemiği ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

ALİ BABACAN’A ÇAĞRI

“CHP’nin ortaya attığı “128 milyar dolar nerede?” sorusu, sarayın bütün kimyasını bozdu.” diyen Ataklı yazısının devamında AKP’nin eski ekonomi bakanı şimdiki Deva Partisi lideri Ali Babacan’ın bildiklerini açıklaması çağrısında bulunarak; “AKP ne olduğunu açıklamazsa siz kayıtları açıp her şeyi söyleyeceğinizi belirttiniz. Size hâlâ cevap gelmediğine göre bu kayıtları ne zaman göstereceksiniz? En iyi bilen olarak 128 milyar doların nerede olduğunu halka ne zaman anlatacaksınız?” dedi.

İşte Can Ataklı’nın yazısının o bölümü:

Ali Babacan ne zaman konuşacak?

Bugünün muhalefet partisi DEVA’nın Genel Başkanı Ali Babacan düne kadar AKP’nin kurucu kadrosunun ekonomi uzmanıydı.

Babacan, çok uzun bir süre ekonominin başında oturdu, Türkiye’nin en önemli ekonomik kararlarını aldı zamanında.

Yani hem ekonomiyi biliyor hem de AKP mantığının ekonomiye nasıl yön verildiğini.

Babacan, bugün saray iktidarına ateş püskürüyor.

10 gün kadar önce 128 milyar dolar konusunda konuşmuştu Babacan yine.

Şöyle demişti; “Bu berbat tablonun sorumlusu kim? Bu millet, kötü yönetimin bedelini ödemek zorunda değil. Lafa gelince ne diyor? ‘Benim alanım ekonomi’ diyor. Uzmanlık alanındaki sonuçları görüyoruz. Allah’tan tek bir uzmanlık alanı var, yoksa diğer alanlar ne hale gelirdi bilemiyoruz. Merkez Bankası’nın rezervlerine, yedek akçelere ne olduğunu açıklamak zorundasınız. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan kaynakların nereye gittiğini açıklamak zorundasınız. Açıklamazsanız, biz zaten o kayıtları açıp vatandaşlarımıza göstereceğiz. En iyisi siz kendiniz yapın da sonradan yanlış anlaşılacak başka şeyler ortaya çıkmasın.”

Aradan geçen zamana karşı, AKP bu sorunun cevabını vermedi.

O halde ben de şimdi konuyu en iyi bilenlerden olan Babacan’a şunu sormak istiyorum;

“AKP ne olduğunu açıklamazsa siz kayıtları açıp her şeyi söyleyeceğinizi belirttiniz. Size hâlâ cevap gelmediğine göre bu kayıtları ne zaman göstereceksiniz? En iyi bilen olarak 128 milyar doların nerede olduğunu halka ne zaman anlatacaksınız?”

İlgili Haberler