Korona araştırmasında çarpıcı sonuç: 10 kişinin 6'sında görülüyor

Korona araştırmasında çarpıcı sonuç: 10 kişinin 6'sında görülüyor
Hastanede Kovid-19 tedavisi gören ve durumu kritik olan 125 korona virüs hastası üzerinde yapılan incelemede virüsün 10 hastanın 6’sında beyin hasarına neden olabileceği ortaya çıktı.

İngiltere’de yapılan bir araştırma yeni tip korona virüsün (Kovid-19), durumu kritik olan 10 hastanın 6’sında beyin hasarına neden olabileceğini ortaya koydu. İngiliz bilim dergisi Lancet Psikiyatri’de yayımlanan araştırmada bilim insanları, hastanede tedavi gören ve durumu ağır olan 125 korona virüs hastasını inceledi. 125 hastanın 77’sinin (yüzde 62’si) hastanede kaldıkları süre boyunca bir kez felç geçirdiği, neredeyse 3’te 1’inde psikoz veya demans benzeri semptomların görüldüğü belirtildi.

Bilim insanları, korona virüsten ciddi bir şekilde etkilenen hastaların 3’te 1’inde beyine kan akışını kesen pıhtının oluştuğunu, bunun da felce yol açtığını söyledi. Pıhtıların neden oluştuğunu tam olarak saptamak için araştırmalar devam ediyor, ancak uzmanlar, pıhtıların korona virüsün neden olduğu ciddi iltihaplardan kaynaklandığını düşünüyor.