Korona aşısı için ABD’den hayır yok

Korona aşısı için ABD’den hayır yok
Korona virüs salgınına karşı aşı geliştirme çalışmaları birçok ülkede devam ederken ABD’li ilaç devi Johnson & Johnson aşı için en erken tarih olarak 2021 başını verdi. Firmadan yapılan açıklamada “2021'in başında acil kullanıma yönelik aşının hazır olacağını umut ediyoruz” denildi.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını için ilaç ve aşı çalışmaları devam ediyor. Son olarak aşı için ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Biyomedikal Gelişmiş Araştırma ve Geliştirme Kurumu (BARDA) ile iş birliğinde yeni korona virüs aşısı araştırma ve geliştirme çalışmalarına 1 Milyar Doları aşkın yatırım gerçekleştirmeyi ve dünya çapında bir milyar doz aşı tedariği taahhütlerinde bulunan Johnson & Johnson aşı adayının belirlendiğini duyururdu.

Firmadan yapılan açıklamada en geç Eylül ayında faz I klinik çalışmalarının başlatılacağı belirtilirken, küresel üretim imkanının ise ancak 2021’de ‘acil kullanıma yönelik aşının hazır olacağı belirtildi.

Johnson & Johnson İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bilimsel Başkanı Dr. Paul Stoffels, süreç ile ilgili şunları söyledi:

“Ocak ayından itibaren devam eden çalışmalarımız sonucu, bugün bir aşı adayı belirlemiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. En geç Eylül 2020'de, Faz 1 klinik çalışmaları hızla başlatacağız. Küresel üretim imkânlarımızın da desteği ile 2021'in başında acil kullanıma yönelik aşının hazır olacağını umut ediyoruz.”