Korona aşısı ile ilgili flaş gelişme

Korona aşısı ile ilgili flaş gelişme
Korona virüs aşısı ile ilgili flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre Belçika’da Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği korona virüs aşısını olan 82 yaşındaki kişinin, aşı vurulduktan 5 gün sonra hayatını kaybettiği belirtildi. Vefatın korona virüs aşısı ile ilgili olup olmadığı ise araştırılıyor.

Korona virüs aşı çalışmaları tüm dünya genelinde hızla devam ederken, Türkiye'de de sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlanmıştı. Son dakika haberine göre Belçika Federal İlaç ve Sağlık Ürünleri Ajansı (FAMHP), Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşıyı olan 82 yaşındaki bir kişinin, aşı işleminden 5 gün sonra hayatını kaybettiğini duyurdu. FAMHP’dan yapılan açıklamada, “14 Ocak 2021'de FAMHP’ye 82 yaşındaki bir kişinin aşı işleminden 5 gün sonra öldüğü bildirildi. Aşılama ile bireyin ölümü arasında bir bağlantı olup olmadığını belirlemek için incelemeler sürmektedir” denildi.

RİSK UYARISI GELDİ 

Öte yandan, ABD'li ilaç firması Pfizer'ın BioNTech ortaklığında geliştirdiği korona virüs aşısının vurulduğu 23 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nden risk uyarısı geldi. Açıklamada, aşının hastalığı olan 80 yaş üstündekiler için riskli olduğu belirtildi.