Korona aşısı zorunlu olacak mı. Sağlık Bakanı Koca açıkladı

Korona aşısı zorunlu olacak mı. Sağlık Bakanı Koca açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Aşının zorunlu olmasını şimdilik düşünmüyoruz. Daha çok vatandaşımızı ikna ederek kişisel aşılamayı yaygınlaştırma niyetindeyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona aşısı yaptırmanın zorunlu olup olmayacağını açıkladı. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yapan Koca, zorunlu olmasını şimdilik düşünmediklerini belirterek, ilk olarak ikna yolunu deneyeceklerini söyledi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Aşının zorunlu olmasını şimdilik düşünmüyoruz. Daha çok vatandaşımızı ikna ederek kişisel aşılamayı yaygınlaştırma niyetindeyiz.

Aşının güvenilirliği ve etkinliği vatandaşımıza net izah edilirse birçok kişi aşıyı yaptıracaktır. Ölü virüs aşısı yıllarca bilinen bir yöntem ve bu anlamda daha güvenilir bir aşı olduğunu bildiğimiz için önemli. Bizim kendi sonuçlarımız da açıklanmış olacak.

Dolayısıyla bütün bunlar vatandaşlarımıza olumlu şekilde anlatılırsa ben farklı bir yaklaşımda olunacağını düşünmüyorum. Biz aşı yapılan kişiyi HES koduna işleyeceğiz ancak giriş çıkışlar ile ilgili bir uygulama düşünmüyoruz. Dünyada bu tarz uygulamalar olacak ve birçok şirket ve kuruluş, aşının yapılmasını önemseyecek. Yaygın yapıldıktan sonra uçak gibi yerlerde bu gündeme gelebilir.