Korona aşısını ilk geliştiren isimden tüm dünyayı sarsacak virüs açıklaması. Çok özel toplantıda ağzından kaçırdı

Korona aşısını ilk geliştiren isimden tüm dünyayı sarsacak virüs açıklaması. Çok özel toplantıda ağzından kaçırdı
Dünyanın ilk Covid-19 aşısını geliştiren Gamaleya Araştırma Merkezi'nin başkanı Aleksandr Gintsburg, katıldığı özel bir toplantıda gündemi sarsacak bir iddiada bulundu. Gintsburg, Covid-19'un yapısı nedeniyle dış kaynaklı enfeksiyondan zoonotik (hayvanlardan insana geçen) enfeksiyona dönüşebileceğini ifade etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, korona virüs zoonotik bir enfeksiyona dönüşebilir. Konuyla ilgili konuşan Gamaleya Araştırma Merkezi Başkanı Aleksandr Gintsburg, çarpıcı iddialarda bulundu.

"EVCİL VE ÇİFTLİK HAYVANLARINA KÖK SALABİLİR"

Gintsburg, "Yarını analiz edecek olursak şu tahminde bulunabiliriz. Bu korona virüs, yapısı nedeniyle çeşitli hücre ve dokulara ‘yapıştığı’ için evcil hayvanlarda, çiftlik hayvanlarında ve insan dışı diğer canlılarda kök salabilir" ifadelerini kullandı.

"İLK ENFEKİSYON DIŞ KAYNAKLI YAYILMIŞTI"

Rus bilim insanı, "İlk korona virüs dalgasına dış kaynaklı enfeksiyon neden olmuştu, bu enfeksiyon büyük havalimanlarından yayılmıştı. Şu anda yaşanan, yerel enfeksiyon, yani aynı anda farklı bölgelerde milyonlarca farklı merkezler ortaya çıktı ve bu merkezler etrafında halkalı ve vektörel yayılma süreci yaşanıyor" dedi.

"İÇ AÇICI BİR HABER DEĞİL"

Korona virüsün zoonotik enfeksiyona dönüşmesi durumunda, Covid-19 ile mücadele için gereken para ve zamanın, grip virüsüyle savaşmak için her yıl yapılan harcamalar ile aynı seviyeye geleceğini belirten Gintsburg, korona virüsün zoonotik enfeksiyona dönüşme olasılığının 'pek iç açıcı' bir haber olmadığını, zira insanoğlunun bugüne kadar bu türden hiçbir enfeksiyonu yenemediğini söyledi.