Korona bu kez böyle gelecek. Prof. Dr. Cemal Saydam camı bile açmayın dedi

Korona bu kez böyle gelecek. Prof. Dr. Cemal Saydam camı bile açmayın dedi
Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam, Sahra Çölü üzerinden gelen Trakya, Maramara ve Ege'de etkili olacak toz fırtınası için korona virüs uyarısında bulundu. Kum fırtınasının korona virüsü taşıyabileceğini belirten Saydam, salgında vakaların arta bileceğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden emekli öğretim üyelerinden Kimyager ve Deniz Bilimci Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam, Trakya, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de etkili olacak toz bulutu için korona virüs uyarısında bulundu.

Toz fırtınasının etkili olacağı süreçte pencerelerin bile açılmamasını dile getiren Saydam, "Günlük vaka artışları tahminden çok daha fazla artabilir. Kontrolümüz dışında gelişen bu olumsuz koşullara karşı her vatandaş korunmalı. Kış nedeniyle doğal atmosferik süreçlerle artacak Sahra tozu taşınımı sadece bizi değil Avrupa'yı da etkiliyor." ifadelerini kullandı.

"Çok ciddi uyarı yapıyorum Sahra Çölü'nden çok yoğun toz çıkışı bekliyoruz." ifadelerini kullanan Prof. Dr. Saydam, "Yani virüsün yayılımı için gerekli olan canlı organizmalar havada çok yoğun olacak. Taşıyıcıların etrafa saçabileceği virüs, çok uzaklara taşınabilir. Bugün özellikle batı bölgelerinde her yerde havada bulut varsa ve uak mesafeler sanki sis varmış gibi görünüyorsa dışarı çıkmayın. Hatta pencere bile açmayın." dedi.

 

İlgili Haberler