Korona da ikinci dalga AVM'lerden yayılacak

Korona da ikinci dalga AVM'lerden yayılacak
AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılacağının açıklanmasının ardından uyarıda bulunan uzmanlar, AVM'lerin korona salgınında ikinci dalgayı tetikleyebileceğini ifade etti.

Türkiye'de korona virüsten hayatını kaybeden vatandaşların sayısında günden güne düşüş yaşanırken iktidar da normalleşmeye yönelik kararlar almaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta canlı yayında vatandaşa seslenirken, normalleşmeye yönelik adımları da tek tek açıkladı. Cumhurbaşkanı açıklamalarında AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılacağını ifade etti.

AVM'lerin açılma kararıyla birlikte de uzmanlardan peşe peşe uyarılar geldi. Sosyal mesafe, ve klima uyarılarının ardından AVM'lerde yaşanacak yoğunluğu koronada ikinci dalgayı tetikleyebileceği belirtildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı, normalleşme adımları kapsamında birtakım tedbirlerin kaldırılmasını kaygıyla karşıladığını söyledi.

Tacettin İnandı, açıklamasında "İkinci bir dalga ortaya çıkabilir. Daha güçlü dalga da olabilir, yavaş da gidebilir. Bu, atacağımız adımlara bağlı. Önlemleri erken dönemde hızla kaldırdığımızda, salgın yeniden canlanabilir. Vaka sayılarının binli rakamlar olduğu bugünlerde kontrol altına alındığını söylememiz güç." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler