Korona günlerinde bir de buradan darbe yemeyin! Görür görmez hastaneden sıra alın, bağışıklığı perişan ediyor...

Korona günlerinde bir de buradan darbe yemeyin! Görür görmez hastaneden sıra alın, bağışıklığı perişan ediyor...
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, diş çürüğünün zatürre riskini artırdığını söyledi.

Korona virüs salgını can almaya devam ederken, milyonlarca vatandaş da kendilerini korona ile beraber geçirecekleri hastalıklara karşı korumaya almak istiyor. Ancak vücuttaki bazı sorunlar, çeşitli hastalıkların daha ağır geçirilmesine neden oluyor. O rahatsızlıklardan biri dişlerdeki çürüklerle ilgili.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, dişlerde bulunan çürüklerin zatürreye yakalanma riskini önemli oranda artırdığını söyledi.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ZAYIFLATIYOR”

Diş çürüklerinin bağışıklık sistemini zayıflattığını belirten Salepçi, "Bu bakteriler herkeste var ama daha az sayıda oluyor. Vücut direncinin düşmesi, bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla bakteriler çoğalıyor ve akciğerlere ulaşarak zatürreye sebep oluyor. Soğuk havalarda vücut direncinin düşmesi, solunum yollarının savunma mekanizmalarının kırılması da zatürre riskini artırıyor. Çocuklarda pasif sigara içicilik de zatürre nedeni o yüzden aileler çocuklarını yanında asla sigara içmesin. Çocukların ağız hijyenine ve dişlerini fırçalamasına da dikkat etsinler" dedi. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı