Korona günlerinde kışın tüm organları zırh gibi yapıyor

Korona günlerinde kışın tüm organları zırh gibi yapıyor
Soğuk havaların yavaş yavaş etkisini göstermesi ve korona virüs salgınının artış göstermesinin ardından işin uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, altın tavsiyelerde bulundu. Aksoy, kış mevsiminin olumsuz etkilerine karşı vücudun direncini artırmak amacıyla özel ballı içecek tarifleri paylaştı.

Milliyet Pembe Nar’da yer alan habere göre, Soğuk havaların kapımızı çaldığı şu günlerde dünya, korona ve solunum yolu enfeksiyonları ile boğuşuyor. Özellikle soğuk algınlığı, grip, üst solunum yolu enfeksiyonu, korona virüs gibi bulaşıcı hastalıklara karşı uzmanlar, ham bal ile yapılabilecek doğal karışım kürlerini tavsiye ediyor.

Ahmet Bağran Aksoy, kış mevsiminin olumsuz etkilerine karşı vücudun direncini artırmak amacıyla özel ballı içecek tarifleri paylaştı.

Etkisini artıran soğuklarla birlikte üst solunum enfeksiyonuna bağlı hastalıklarda önemli bir artış yaşanıyor. Soğuk havalar, özellikle bağışıklığı düşük kişilerde etkisini daha yıkıcı şekilde gösteriyor. Hastalıklara karşı etkin çözümlerin başında hastalığa yakalanmamak geliyor.

i-072.jpg

Vücudun birçok ihtiyacını içerdiği çeşitli vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotiklerle karşılayan ham bal ve arı ürünleri hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiriyor ve öncesinde set çekiyor.

Korona virüs soğuk algınlığı, grip gibi viral enfeksiyonlara bağlı hastalıklara karşı ham bal ve arı ürünlerinin daha yoğun tüketilmesi gerekiyor.

Vücudu doğal yollarla koruyabilmenin önemine değinen Ahmet Bağran Aksoy, “Mevsimsel hastalıklara karşı pastörizasyon işlemi görmemiş ham bal, polen, arı sütü ve propolis tüketiminde kişiler vücudunu zırhlayabilir ve hastalıklara karşı direnç gösterebilir” dedi.

i-1-051.jpg

Aksoy “Eğer kışı konforlu geçirmek istiyorsak bu doğa mucizelerini tüketmeliyiz” ifadelerini kullanarak arı ürünlerinden oluşan içecek tarifleri verdi.

BAL VE KURU NANE KARIŞIMI

Kurutulmuş nane yaprakları diyabetli kişiler üzerinde iyileştirici etkiye sahip olduğu gibi solunum bozuklu sorununu önler ve beyin fonksiyonlarının gelişimine katkı sağlar.

KULLANIŞI VE TARİFİ:

Küçük bir kaseye nane tozlarını koyun. 2 yemek kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Ardından bu karışıma ölçüsüne göre ılık su ekleyin. Her gün aç karnına düzenli bir şekilde tüketin.

BAL VE TARÇIN KARIŞIMI

Tarçın, yüksek antioksidan içeriği sayesinde yaşlanmayı geciktirir, enfeksiyon hastalıklarına karşı korur ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

Ham balın kilo kaybı ve kan lipitleri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

TÜKETİM ŞEKLİ:

Tarçın çubuklarını kaynatın. Tarçın suyunu bir bardağa koyun ve içine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Bu karışımı her hafta 3 kere düzenli olarak tüketin.

organik-bal.png

PROPOLİS, BAL VE SÜT KARIŞIMI

Propolis bağışıklık sistemini destekler, soğuk algınlığından korunmak için kullanılır, hücre yenileyici özelliğe sahiptir ve yapılan araştırmalarda, ülserler, iltihaplı hastalıklar, yanıklar için olumlu etkileri görülmüştür.

VÜCUDU ZIRHLAYAN KÜR

Mevsim geçişlerinde bal, polen, arı sütü ve propolis tüketildiği zaman vücut tüm hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklık elde eder. Kış öncesi bu karışımla vücudunuzu adeta zırhlayabilir, hastalıklara karşı kendinizi garantiye alabilirsiniz.

TÜKETİM ŞEKLİ:

500 gram ham bal, 100 gram polen, 100 gram arı sütü 20 gram propolis.