Korona hastalarını üç gün erken iyileştiren ilaç bulundu, üçüncü fazı geçtiler onay bekliyorlar

Korona hastalarını üç gün erken iyileştiren ilaç bulundu, üçüncü fazı geçtiler onay bekliyorlar
Korona virüse karşı geliştirilen Avigan adlı ilaçta faz 3 klinik deneylerine geçilirken yapılan çalışma sonucunda ilacı kullanan hastaların 3 gün erken iyileştiği belirtildi.

Pharmaceutical-technology’de yer alan habere göre, Japon Fujifilm Toyama Chemical, Faz III klinik denemesinde olumlu sonuçlar aldıktan sonra, Covid-19 hastalarını tedavi etmek için anti-viral ilacı Avigan (favipiravir) için onay almayı bekliyor.

Şirket, Japonya'da şiddetli olmayan pnömonili Covid-19 hastalarında Avigan'ın güvenliğini ve etkinliğini değerlendirmek için Mart ayında randomize, plasebo kontrollü, tek kör karşılaştırmalı bir Faz III denemesi başlattı.

Analiz hedefi olarak 156 katılımcıyla gerçekleştirilen çalışmada, Avigan ilacı verilen grup 11.9 günde iyileşme gösterirken ilaç verilmeyen grup 14.7 günde iyileşti.

Fujifilm, araştırmacıların deneme grupları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark gözlemlediklerini ve Avigan'ın ciddi olmayan pnömoni hastalarında plaseboya kıyasla daha kısa bir çözülme süresine yol açtığını belirtti.

Kaynak: Pharmaceutical-technology

İlgili Haberler