Yeniçağ yazdı, Resmi Gazete yayımladı: Özel hastanelere korona ayarı

Yeniçağ yazdı, Resmi Gazete yayımladı: Özel hastanelere korona ayarı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) değişikliğe gidilerek 'acil hal' tanımı yeniden belirlendi. Değişiklikle koronaya yönelik tanı ve tedaviler, hastanelerde ücret alınmayan işlemler arasına eklendi. Ayrıca korona virüsü tedavisinde kullanılan ilaçlar da SGK'nin ödeme listesine dahil edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, pandemi vakalarının tanı ve tedavi hizmetleri, acil hal kapsamına alındı. Özel hastaneler virüs tedavisi gören hastalardan muayene katılım ücreti ve ilave ücret isteyemeyecek.

Sağlık uygulama tebliği değişikliği ile pandemi tedavisi gören hastaların ilaçlarını hastaneden temin edebilmeleri de sağlandı.

Korona virüs tanı ve tedavi hizmetlerinin acil hal kapsamına alınmasıyla özel hastaneler vakalardan ücret talep edemeyecek

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, pandemi vakalarının tanı ve tedavi hizmetleri, acil hal kapsamına alındı. Özel hastaneler virüs tedavisi gören hastalardan muayene katılım ücreti ve ilave ücret isteyemeyecek. Sağlık uygulama tebliği değişikliği ile pandemi tedavisi gören hastaların ilaçlarını hastaneden temin edebilmeleri de sağlandı.

Korona virüs tanı ve tedavi hizmetlerinin acil hal kapsamına alınmasıyla özel hastaneler vakalardan ücret talep edemeyecek

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan tebliğine göre; acil hal tanımı, “Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlarda olayın meydana gelmesini takip eden ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılmadığı veya başka bir sağlık kuruluşuna nakli halinde hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı kabul edilen durumlar ile pandemi süresince pandemi olgularına yönelik tanı ve tedavileri kapsamaktadır.Bu nedenle sağlanan sağlık hizmetleri acil sağlık hizmeti olarak kabul edilir” şeklinde yeniden belirlendi.

TEDAVİDE KULLANILAN İLAÇLAR ÖDEME LİSTESİNE ALINDI

Ayrıca tebliğe göre, Korona virüsü tedavisi gören vatandaşlar, pandemi süresince ilaçlarını hastanelerden temin edebilecek. 

YENİÇAĞ YAZMIŞTI!

Yeniçağ'ın 3 Nisan tarihli "Özel hastanelerin korona fırsatçılığı" başlıklı haberinde özel hastanelerdeki söz konusu duruma "Korona testinden ücret almak yasak, testi devlet karşılıyor. Ancak özel hastaneler, korona şüphesiyle gelen vatandaşlardan tomografi ve muayene ücreti alıyor. Testi ‘pozitif' çıkan bir kişi tedaviye özel hastanede devam etmek isterse, tüm masrafları da karşılamak zorunda kalıyor." ifadeleri dikkat çekilmişti.

 

 

İlgili Haberler