Korona İstanbul’u işgal etti. Bu haritayı gören evden çıkmak istemeyecek

Korona İstanbul’u işgal etti. Bu haritayı gören evden çıkmak istemeyecek
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre Türkiye’de 7 bin 381 yeni hasta tespit edilirken, İstanbul’da durum her geçen gün daha kötüye gidiyor. Hayat Eve Sığar uygulamasına göre İstanbul’da yerleşimin seyrek olduğu yerler dışında her yer kıpkırmızı oldu.

Korona virüs salgını Türkiye’de her geçen gün etkisini arttırmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre 24 saatte 7 bin 381 yeni hasta tespit edilirken, 161 kişi ise hayatını kaybetti.

İSTANBUL’DA HER YER KIRMIZI

Salgının en etkili olduğu şehir olan İstanbul’da durum her geçen gün daha korkunç hale geliyor. Hayat Eve Sığar uygulamasında İstanbul’da her yer kıpkırmızı görünüyor.

İstanbul’da risksiz görülen alanlar ise sadece yerleşimin olmadığı deniz ve ormanlık alanlar olarak kayıtlara geçti.

İşte İstanbul'un korkunç korona haritası:

1-20201125085144.jpg5-432.jpg4-730.jpg3-20201125085144.jpg2-20201125085144.jpgistanbul-corona-hes-1-16-9-1606230324.jpg

BULAŞICI HASTALIK NEDENİYLE 211 VEFAT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün İstanbul'da 435 ölüm gerçekleşti. Bu ölümlerden 211'inin bulaşıcı hastalık kaynaklı olduğu öğrenildi.

“ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ”

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan dün Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada salgında ipin ucunun kaçtığını belirterek alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söylemişti.

Prof. Dr. Ceyhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı.

“Aslında alınan bu önlemler salgını kontrol etmekte yetersiz. Burada toplu bulaşlar esas sayıyı arttıran faktör. Ama alınan önlemler bireysel bulaşmayı önlemeye yönelik. İnsanların, belli yaş grupların, eve kapatılması, dışarı çıkarılmaması şeklinde. Ancak toplu taşıma araçlarında, çeşitli törenlerde toplu olarak bulunmak bulaşları arttırıyor bunların önüne geçilmeli. Virüs kendi başına yayılmıyor.

Bulaşların yarısından çoğu toplanmalardan kaynaklanıyor, öncelikle bunun önüne geçilmeli. Kademeli mesai uygulanmalı. Çok yavaş azalmalar gözlemlenebilir ama yeniden artış olacaktır. Eğer kısa sürede etkili bir azalma istiyorsak kapanma da olabilir çünkü orada bütün önlemler bir arada oluyor. Ama en azından mesailerin kademelendirilmesi, toplanmaların önlenmesi, iş seyahatlerinin dışında şehirler arası seyahatlerin önlenmesinin acilen hayata geçirilmesi lazım.”