Korona öğrenciye var, öğretmene yok: Seminer için okullarda ‘yüz yüze’ olacaklar

Korona öğrenciye var, öğretmene yok: Seminer için okullarda ‘yüz yüze’ olacaklar
Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim öğretim yılı açılış dönemi mesleki çalışma programının okullardaki tüm yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla okullarda yapılacağını açıkladı.

Korona virüs salgınında hasta sayısında yaşanan artış sonrası 31 Ağustos tarihinde açılacak okulların 21 Eylül’e kadar yüz yüze eğitme geçmeyecek. Ancak bu karara rağmen öğretmen ve yöneticilerin mesleki çalışma programı için okullara gideceklerinin açıklanması dikkat çekti.

Bakanlıktan, 2020-2021 eğitim öğretim yılı açılış dönemi mesleki çalışma programına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Mesleki çalışma programı, 24-28 Ağustos arasında Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla okullarımızda gerçekleştirilecektir." ifadeleri kullandı.

OKULLAR 21 EYLÜL’E KADAR YÜZYÜZE EĞİTİME GEÇMEYECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı ile 31 Ağustos’ta açılacak okulların 21 Eylül’e kadar yüz yüze eğitime geçmeyeceğini açıklamıştı.

Selçuk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Bilim Kurulu'nun tavsiye kararıdır bu, 21 Eylül'den sonra yüz yüze eğitimin başlaması yönünde. Biz aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin, konuların seyreltilmesi yani aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonucunda oluşan açık uzaktan eğitimle, EBA'yla giderilecek.

Ancak Bakan Selçuk’un açıklamalarına rağmen öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki çalışma programı kapsamında okula gidecek olmaları dikkat çekti.