Korona sürecinde doktorların en büyük korkusu

Korona sürecinde doktorların en büyük korkusu
Korona salgını ile ön safta savaşan sağlık çalışanlarımızın en büyü korkusu yapılan bir ankete yansıdı. Ipsos araştırma şirketi 40 ilde yaptığı ankette doktorların nabzını tuttu.

Ipsos’un Korona virüs Salgın sürecinde “Toplum Nabzı Genel Kamuoyu Araştırması” nın ikinci ve üçüncü dönem açıklanan özet sonuçlarında; kamuoyunun endişe düzeyi ilk döneme göre 15 puan artış ile %94’e çıkmıştı.

Pandemi sürecinde en fazla risk altında olan mesleki grup; doktorların büyük çoğunluğu %72’si kendilerinden ziyade yakınları için endişe ediyor.

Endişenin dışında yöneltilen ; 'Korona virüs salgın sürecinde Doktorların mesleki pratiklerinde ne gibi değişimler oluyor?' sorusuna Ipsos’un Covid-19 Doktor Araştırmasına göre ; doktorların %44’ü bazı hastaları için ameliyatların iptal edildiğini veya ertelediğini belirtiyor. %58’i ise bölümlerindeki hekim sayısının Covid-19 vakasıyla ilgilenmesi nedeniyle azaldığını belirtiyor.

Doktorların Hasta sayısındaki değişimleri konusunda ise Covid-19 öncesine nazaran haftalık gördükleri hasta sayısında %69’luk bir azalma olduğunu anlatıyor. 

ko-002.jpg

Hekimlerin Covid-19’a dönük öngörüleri; Ipsos Covid-19 Doktor Araştırmasına göre %54’ü, Covid-19’un grip gibi mevsimsel olduğunu belirtirken, %25’i ise tek seferlik bir pandemi olduğunu düşünüyor.