Korona tedavisinde sürpriz buluş. Meğer herkesin evinde olan hap virüsün düşmanıymış

Korona tedavisinde sürpriz buluş. Meğer herkesin evinde olan hap virüsün düşmanıymış
Koronaya karşı ilaç ve aşı geliştirme mücadelesinde çok çarpıcı bir sonuç elde edildi. ABD’li bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışma, erişimi kolay ve ucuz olan Aspirin ilacının hastanede yatan yeni tip korona virüs hastalarının ölüm riskini yaklaşık yüzde 50 oranında azalttığını ortaya koydu.

Korona virüs salgını tüm dünyada başa döndü.  Güncel verilere göre dünya çapında korona virüs vaka sayısı 44 milyona dayanmış durumda.

Salgın nedeniyle ölü ve vaka sayısı her geçen artarken, virüsten koruyacak ya da tedavide etkili olabilecek bir ilaç henüz bulunamadı.

ABD’li bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışma ise, erişimi kolay ve ucuz Aspirin ilacının hastanede yatan yeni tip korona virüs hastalarının ölüm riskini yaklaşık yüzde 50 oranında azalttığını ortaya koydu.

1-20201028101658.jpg

 ABD’de yer alan Maryland Tıp Fakültesi’nden bilim insanları, dünya genelinde yaygın olarak ilacın korona virüs hastalarının tedavisinde yardımcı olabileceğini açıkladı. 

ERİŞMESİ KOLAY VE UCUZ

Aspirin, soğuk algınlığından, romatizmaya, karın ağrısından kalp hastalıkları tedavilerine geniş kapsamlı bir kullanım oranına sahip. İlaç ayrıca dünyanın birçok yerinde temin edilebiliyor ve fiyatı da oldukça ucuz.

2-20201028101755.jpg

412 HASTA İNCELENDİ

Araştırmacılar, yapıkları çalışma kapsamında 412 Covid-19 hastasını inceledi. Hastaların dörtte birine hastaneye yatırılışlarının ilk günden itibaren günlük olarak 80 miligram aspirin verildi.

ÖLÜM RİSKİ YÜZDE 47 AZALDI

“Anesthesia and Analgesia” adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmanın sonuçlarında, aspirin verilen hastaların diğerlerine oranla yüzde 43 oranında daha az yoğun bakıma alındığı ve  yüzde 40 oranında daha az ventilatöre ihtiyaç duyduğu belirtildi.

nz8ph-vxsksjkzjjqjlnaq.jpg

Bununla birlikte, bilim insanları aspirin alan hastaların ölüm riskinin, almayanlara göre yüzde 47 oranında azalttığını söyledi.  

 

İlgili Haberler