Korona tedavisinde umut hiç umulmadık yerden geldi. Ölümleri azaltıp iyileşme hızını yarı yarıya kısaltıyor

Korona tedavisinde umut hiç umulmadık yerden geldi. Ölümleri azaltıp iyileşme hızını yarı yarıya kısaltıyor
Korona virüs tedavisinde birçok çalışma yapılırken umut hiç umulmadık bir yerden geldi. İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmaya göre; bit ilacı olarak bilinen bir ilacın korona tedavisinde ölümleri yüzde 80'e kadar azaltabildiği ve iyileşme süresini yarı yarıya kısaltabildiği görüldü.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, korona virüse karşı çok sayıda ülkede araştırma yapılırken İngiltere’de yeni bir araştırma yapıldı. Bir bit ilacının koronaya karşı umut olduğu açıklandı.
Söz konusu ilacın ölümleri yüzde 80 oranında azalttığı belirtilirken iyileşme süresini ise yarı yarıya kısaltabildiği kaydedildi.
MALİYETİ ÇOK DÜŞÜK
1,50 euro (yaklaşık 13 TL) gibi düşük maliyetli söz konusu bit ilacının korona virüsü şiddetli geçiren hastaların tedavi süresini yarıya indirebileceği ve ölümleri yüzde 80'e kadar azaltabildiği tespit edildi. Henüz bir bilimsel dergide yayınlanmayan araştırmanın sonuçları, gelişmekte olan ülkelerde yapılan 11 ayrı deneyin sonuçlarına dayanıyor. Britanya'daki Liverpool Üniversitesi'nden Andrew Hill'in yürüttüğü çalışmaya 1400'den fazla hasta dahil oldu.
100 HASTA KORONAYI 6 GÜNDE ATLATTI
Mısır'da yapılan bir deneyde, hafif semptomlar gösteren 100 hasta, ilacı aldıktan sonra yaklaşık 5 gün içinde virüsten kurtuldu. İlacı almayan 100 hastada bu süre, yaklaşık 10 gün olarak belirlendi. Şiddetli belirtilerle mücadele eden ve Ivermektin verilen 100 hasta Kovid'i 6 günde atlatırken, 100 kişilik benzer bir hasta grubunda iyileşme 12 gün sürdü.