Korona testi için gitti, soyuldu!

Korona testi için gitti, soyuldu!
3 gün süren yüksek ateş, ishal, öksürük ve boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Meral İmdat isimli vatandaş, korona testiyle alakası olmayan 764 liralık kan testi ve Akciğer BT (Bilgisayarlı Tomografi)’si sonrası evine gönderildiğini iddia etti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN-ÖZEL HABER

İş yerinde yurtdışı teması da olan Meral İmdat isimli vatandaş, 3 gün süren yüksek ateş, ishal, öksürük ve boğaz ağrısı şikayetleriyle Sağlık Bakanlığı Akredite Laboratuvar hastanesi olan İstinye Üniversitesi Bahçeşehir Hastanesine korona virüs endişesi ile müracaat etti.

764 LİRALIK TEST UYGULANDI

Hastadan korona virüs testi için kan alındı ve kan sonuçları çıkıncaya kadar hastanın Akciğer BT (Bilgisayarlı Tomografi)’si çekildi. Akciğer BT’si sonucu korona virüs olmadığı söylenen hasta 764 lira tutarındaki faturayı ödedikten sonra eve gönderildi.

ac3-003.jpg

VİRÜS KORKUSU TİCARİ KAZANCA ÇEVRİLİYOR

Kendisine korona virüs testi yerine gereksiz olan kan ve akciğer testi yapıldığını ve 764 liralık faturayı ödemek zorunda bırakıldığını ifade eden Meral İmdat, “Korona şüphesiyle hastaneye müracaat eden insanlara korona testi yapacağız denilerek başka bir sürü test yapılarak hastaların korkuları ticari kazanca çevriliyor. Çünkü korona testi yapmış olsalardı bunun karşılığında bir ücret talep edemeyeceklerdi. Ayrıca, ortada yapılmış bir korona virüs testi olmadığı için Sağlık Bakanlığı tarafından açılacak olası bir soruşturma için de savunmada hazırlanmış oluyor” dedi.

ac4.jpg

KORONA VİRÜS TESTİ NASIL YAPILIR?

Korona virüs şüphesiyle hastaneye başvuran vatandaşların burun veya genizlerinden sürüntü çubuklarıyla alınan örnekler, laboratuvarda teste tabi tutuluyor. Testin pozitif veya negatif sonucuna göre, hastanın hasta olup olmadığı belirleniyor.

ac6-001.jpg

ac7.jpg