Korona virüs aşısı bulundu mu? Korona aşısında son durum ne?

Korona virüs aşısı bulundu mu? Korona aşısında son durum ne?
Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, korona virüs salgınına karşı geliştirilen aşıda önemli bir adım atıldığını belirterek, "17 Mart akşamı aşı inceleme ekiplerinden birine klinik denemeye girmesine izin verdik” dedi. Wei ayrıca, Türkiye’nin virüse karşı aldığını tedbirleri takdirle karşıladığını belirtti.

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, korona virüs salgınına karşı geliştirilen ilaç ve aşı hakkında açıklamalarda bulundu. Korona virüs salgınına karşı aşı çalışmalarında önemli adımlar atıldığını ifade eden Başkonsolos Wei, “17 Mart akşamı aşı inceleme ekiplerinden birine klinik denemeye girmesine izin verdik" ifadelerini kullandı.

Korona virüse karşı geliştirilen aşının 80 kişi tarafından test edildiğini belirten Wei, hastalık sürecinin 11 günden 4 güne düştüğünü ifade etti. 19 Mart tarihinde itibaren Çin’de korona virüs vaka sayısının görülmediğini belirten Wei, 19 Mart'tan itibaren 40 bin olan tıp personelinin büyük kısmının dönmeye başladığını söyledi.

"70 BİN KİŞİYİ TABURCU ETTİK"

Virüsün ilk çıktığı tarihten beri 70 bin kişinin taburcu olduğunu kaydeden Wei, “Bir, mevcut ilaçlardan etkili olanları tarıyoruz ve devamlı bir şekilde bu tedavi kılavuzunun içine ekliyoruz. İkincisi, geleneksel Çin tıp yöntemleri başından beri bu tedavi kılavuzunun içinde oluyor. 70 bin kişiyi taburcu ettik. 70 bin kişinin taburcu olmasını sağlamada yüzde 94.5 geleneksel Çin tıbbının katkısı var. Üçüncü, tabi ki başından beri tam bu virüse isabetli olan özel ilaçların AR-GE’sine girdik” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ ADIM ATTIK”

17 Mart’ta korona virüse karşı önemli bir adım atıldığını belirten Başkonsolos Wei, “Aşıda iki gün önce çok önemli bir adım attık. 17 Mart akşamı aşı inceleme ekiplerinden birine klinik denemeye girmesine izin verdik. Biz, paralel bir şekilde birkaç yolda aşı incelemesi içindeydik. Çoğu nisan ayında klinik denemeye girecekti ama bir aşı ekibi daha hızlı bir şekilde ilerledi. İki gün önce klinik denemeye izin verildi. Klinik denemenin sonuçlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“TAKDİRLE KARŞILIYORUM”

Türkiye’deki korona virüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cui Wei, Türkiye’nin bu virüse karşı aldığını tedbirleri takdirle karşıladığını belirterek, “Türkiye'nin bu konuyla ilgili aldığı tedbirleri takdirle karşılıyorum. Halkın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Gerekli tedbirleri, gerekli hassasiyetleri gösterdiğinizde korkulacak bir durum yok. Bunları yaptığınız takdirde bu süreçten başarılı bir şekilde çıkacağınızı düşünüyorum” dedi.