Korona virüs döneminde Akciğer sağlığına iyi gelen 10 besin

Korona virüs döneminde Akciğer sağlığına iyi gelen 10 besin
korona virüs döneminde Akciğer sağlığı iki kat daha fazla önem kazandı. Sigara içmek, hava kirliliği ve sağlıksız beslenme gibi nedenlerde akciğerler zarar görebiliyor. Akçiğerlere iyi gelen ve onaran besinleri bu sıralar sık sık tüketmek hayatı önemde. Peki akciğere ne iyi gelir, akciğerler için hanği besinler faydalıdır haberimizde

PANCAR 

Pancarın kökü ve yeşillikleri, akciğer faaliyetlerini düzenlemeye yardımcı olur. Pancarın içindeki besin öğeleri, kan damarlarını rahatlatır, kan basıncını düşürür ve oksijen alımını dengeler.

1200x627-kirmizi-pancar-zayiflatir-mi-kirmizi-pancarin-faydalari-nelerdir-1585570150681.jpg

BİBER

Biber güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Özellikle sigara içenlerin C vitamini almaları oldukça önemli. Sadece bir orta boy atlı kırmızı biber tüketmek, önerilen C vitamini alımının yüzde 169'unu karşılayabilir.

indir-1-015.jpg

ELMA

Düzenli olarak elma yemek akciğer fonksiyonlarını düzene sokar. Haftada beş veya daha fazla elma tüketmek KOAH riskini de azaltır. Bunu sağlayan da elmadaki C vitamini ve antioksidandır.

indir-2-007.jpg

BAL KABAĞI

Beta karoten, lutein ve zeaksantin dahil olmak üzere karotenoidler açısından zengin olan bal kabağı antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip. Yüksek karotenoid seviyelerine sahip olan genç ve yaşlı bireylerin akciğer fonksiyonlarının daha iyi olduğu ortaya çıktı.

kabak-tatlisi.jpg

ZERDEÇAL

Zerdeçal, güçlü antioksidan ve anti-enflamatuar etkileri sayesinde genel olarak beden sağlığı için kullanılıyor. Zerdeçal akciğer fonksiyonunu desteklediği için özellikle sigara içenlerin düzenli olarak tüketmesi tavsiye ediliyor.

1200x627-1590853590291.jpg

DOMATES

Likopen açısından zengin olan domates tüketmek astımı olan kişilerde hava yolu iltihabını ve KOAH oluşturma riskini azaltıyor.

indir-3-002.jpg

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, malvidin, cyanidin, peonidin, delphinidin ve petunidin içeren zengin bir antosiyanin kaynağıdır. Hem akciğerleri korur hem de güçlendirir.

headline-008.jpg

YEŞİL ÇAY

Antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olan yeşil çay akciğer sağlığı için olmazsa olmazdır.

KIRIMIZI LAHANA

Uygun fiyatlı zengin bir antioksidan kaynağı olan kırmızı lahana akciğerleri geliştirir ve korur.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı tüketmek astım gibi solunum rahatsızlıklarına karşı korunmaya yardımcı oluyor. Zeytinyağı açısından zengin olan Akdeniz diyetinin, sigara içenlerin yanı sıra KOAH ve astımı olan kişilerde de akciğer fonksiyonuna fayda sağladığı yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktı.

İlgili Haberler