Korona virüs gençleri öldürmüyor demeyin: DSÖ uyardı

Korona virüs gençleri öldürmüyor demeyin: DSÖ uyardı
Dünyayı etkisi altına alan korona virüsün sadece yaşlıları öldürdüğüne dair oluşan algının yanlış olduğuna dair uyarıda bulunan Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri "30'lu, 40'lı ve 50'li yaşlarındaki insanlarda da giderek daha çok ölüm yaşanmaya başladı" ifadelerini kullandı.

"Korona virüs gençleri öldürmüyor" demeyin

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada korona virüsün gençlerde de etkili olduğu ve ölümle sonuçlanabileceği belirtildi.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü’nün Yeni Görülen Hastalıklar Bölüm Başkanı Maria Van Kerkhove, düzenlediği basın toplantısında “Bazı ülkelerde 30’larındaki, 40’larındaki ve 50’lerindeki insanların daha çok oranlarda yoğun bakımda olduğunu ve öldüğünü görüyoruz. Eğer hastaneye gitmeye gerektirecek kadar hasta olmasanız da, zatürre gibi hastalıklara çevirebilir” dedi.

DSÖ yetkilisi Van Kerkhove, “Bütün genç hastaların sağlık sorunu yok. İtalya’da 50 yaşın altında olup da yoğun bakımda olanların oranı yüzde 10 ile 15, Güney Kore’de ise her 6 ölümden 1’i 60 yaşın altındaki bir birey oluyor” ifadesini kullandı.