Korona virüs ilacı bulundu! 2 hasta iyileşti

Korona virüs ilacı bulundu! 2 hasta iyileşti
ABD basınında yer alan bir haberde korona virüse karşı deneysel bir ilacın geliştirildiği, hastalara enjekte edilen bu ilacın 2 hastayı iyileştirdiği iddia edildi.

ABD’nin en çok okunan gazetelerin arasında yer alan New York Post gazetesinde yer alan haberde korona virüse karşı deneysel bir ilacın geliştirildiği, hastalara enjekte edilen bu ilacın 2 hastayı iyileştirdiği bilgileri yer aldı. Doktorlar, HIV ve meme kanseri için kullanılan ilaçlar sayesinde hastaları iyileştirdi.

KOKTEYL İLAÇ İLE İYİLEŞTİLER

ABD Sağlık Bakanlığı bünyesindeki gıda ve ilaç denetleme kurumu FDA’den henüz onay almayan ilaçla ilgili üretici şirket CyoDyn’in ilaç üzerindeki etkileri gözlemlemek için 6 haftaya ihtiyacı olduğu belirtildi.

Ayrıca İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan bir haberde ise, New York’taki bir hastanede çalışan doktorların iki hastayı bir ilaç kokteyli ile iyileştirdiğini öne sürdü. İddiaya göre, hastaneye “kritik durumda” gelen iki hastaya bu ilaçlar enjekte edildi. Abdomen üzerinden enjekte edilen ilaçların ardından hastaların sağlık durumunda gözle görülür bir iyileşme olduğu belirtildi.

7 HASTADAN 2’Sİ İYİLEŞTİ

7 hastadan 2’sinin sağlık durumunun iyiye gittiği açıklanırken, bu iki hastanın da yaşamlarına solunum destekleri olmadan devam ettiği belirtildi.

Doktorlar henüz bu ilacın hastaları nasıl iyileştirdiğine dair net bir bilgisi olmadığını hatırlatırken, bu ilacın zatürre, ciğer iltihaplanması ve ölüme sebebiyet veren süreci durdurduğunu açıkladı.