Korona virüs o ülkede durdurulamıyor: İşte nedeni

Korona virüs o ülkede durdurulamıyor: İşte nedeni
Brezilya’da korona virüs salgını korkutan boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 15 bin 813 kişide virüs tespit edildiğini ve 965 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Ülkede salgının büyük artış göstermesinde en büyük sebep olarak Devlet Başkanı Bolsonaro’nun skandal politikaları gösteriliyor.

Korona virüs salgınının yeni merkez üssü olarak görülen Brezilya’dan korkutan rakamlar gelmeye devam ediyor. Brezilya Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 15 bin 813 kişide virüs tespit edildiğini açıklarken, 965 kişinin ise hayatını kaybettiğini belirtti. Açıklanan son rakamlar sonrasında ülkede salgının başından bu yana tespit edilen hastaların sayısı 362 bin 211’e yükselirken, 22 bin 666 kişi ise hayatını kaybetti.

Toplam vaka sayısı olarak son bir ayda acı bir sıçrama yaşayan Brezilya, ABD’nin arkasından bu kategoride ikinci sırada yer alıyor. Brezilya son bir ay içerisinde Türkiye, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve Rusya’yı geride bıraktı.

EN BÜYÜK SEBEP BOLSONARO

Brezilya’da sokağa çıkma yasaklarını önemsemeyen ve sağlık konusunda somut adımlar atmayan devlet başkanı Jair Bolsonaro, hastalığın yayılmasında en önemli sebep olarak gösteriliyor.

Daha önce “Kötü bir ekonomi virüsten daha tehlikeli” yorumunu yapan ve sık sık kamuoyunun karşısına maskesiz çıkan Bolsonaro, eyalet valileriyle “normal yaşam geri dönüş” gerilimi yaşamıştı. Geçen haftalarda Bolsonaro, eyaletlere bir mesaj göndererek “ekonomiyi tekrar açın” emri verse de birçok eyalet bu karara uymama kararı almıştı.

ABD’DEN BREZİLYA’YA SEYAHAT YASAĞI

Öte yandan Trump yönetimi, Brezilya’ya seyahat yasağı getirdi… Brezilya’da vaka sayısının hızla artmasının ardından böyle bir karar alan Beyaz Saray yönetiminin bu hamlesine Brezilya’da jet yanıt geldi.

Brezilya Dışişleri Bakanlığı, “Brezilya ve ABD, Covid-19’la mücadele kapsamında çok önemli bir ortaklık yapıyor. ABD’nin aldığı bu karar tamamen teknik kritere dayanmaktadır. Toplam vaka sayısı, artış trendi gibi” açıklamasını yaptı.

27 Mart’ta Brezilya’da da yabancıların ülkeye uçakla gelmesine yasak getirilmişti.