Korona virüs ölümlerinde ezber bozan araştırma. Ölümcül sonuçlara yol açan belirtileri ağırlaştırıyor

Korona virüs ölümlerinde ezber bozan araştırma. Ölümcül sonuçlara yol açan belirtileri ağırlaştırıyor
Korona virüs için yapılan bir araştırmada, dünya genelinde virüsten kaynaklı ölümlerin yüzde 15'inin hava kirliliğiyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu araştırmada ayrıca, havadaki kirli partiküllere uzun süre maruz kalmanın, virüsün neden olduğu ölümcül sonuçlara yol açan semptomları ağırlaştırdığı kaydedildi.

ANADOLU AJANSI --- Korona virüs salgınına karşı ezber bozan bir araştırma yapıldı. Dünya genelinde birçok ülkeyi olumsuz yönde etkileyen korona virüs salgında Amerikalı ve Çinli bilim insanları elde ettiği epidemiyolojik veriler incelendi.

Dünya genelinde korona virüs nedeniyle yaşanan can kayıplarının yüzde 15'inin hava kirliliğiyle bağlantılı olduğu kaydedilen araştırmada, Doğu Asya’da, yeni tip korona virüs kaynaklı ölümlerin yüzde 27’sinin hava kirliliğine bağlı olduğu belirtildi.

Söz konusu çalışmayla birlikte Avrupa’da yüzde 19, ABD’de ise yüzde 17 olduğu kaydedildi.

ÖLÜMCÜL SONUÇLARA YOL AÇAN SEMPTOMLARI AĞIRLAŞTIRIYOR

Araştırmacılar, koronadan ölümler ve hava kirliliği arasında direkt bir "sebep-sonuç" ilişkisi olmadığına fakat daha az kirli havaya maruz kalınması durumunda ölümlerin bir kısmının engellenebileceğine işaret etti.

Mainz Üniversitesi Tıp Merkezinden Thomas Munzel, hava kirliliğine uzun süre maruz kalma ve COVID-19'un yarattığı enfeksiyon bir araya geldiğinde özellikle kalp ve damarlar açısından olumsuz etkilere neden olduğunu vurguladı.

Araştırmada, havadaki kirli partiküllere uzun süre maruz kalmanın, virüsün neden olduğu ölümcül sonuçlara yol açan semptomları ağırlaştırdığı kaydedildi.