Korona virüs salgını, Zoom'un sahibi Eric Yuan'a yaradı

Korona virüs salgını, Zoom'un sahibi Eric Yuan'a yaradı
Zoom şirketinin sahibi Eric Yuan, korona virüs salgınından sonra servetini 4 milyar dolar artırdı.

Korona virüs salgınından sonra insanların eve kapanması ile bazı sosyal medya uygulamalarına ilgi artmıştı. 

Çin'den kısa bir süre içerisinde dünyaya yayılan korona virüsü, yaklaşık 40 bin insanın canına mal oldu. Covid-19 salgını küresel ekonomiyi olumsuz etkiledi ve pek çok sektör, şirket zor günlerden geçiyor.  

Korona virüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında on milyonlarca kişi ise evden çalışmaya zorladı. İnsanların evden çalışmaya başlaması sonrası online toplantılar yapabileceğiniz uygulamalar kısa süre içinde hatırı sayılır bir popülariteye ulaştı. 

EN ÇOK İNDİRİLEN İKİNCİ UYGULAMA

O uygulamalardan birisi olan Zoom son haftalarda 20 milyon defa akıllı cihazlara indirilerek TikTok’un ardından en çok indirilen ikinci uygulama olmuştu. İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, şirket bu popülariteyi paraya dönüştürmeyi başardı.  Aynı habere göre, aynı anda 99 kişi ile video konferans yapma imkanı tanıyan Zoom’un piyasa değeri 42 milyar dolara yükseldi. 

KİŞİSEL SERVETİNDE ARTIŞ 

Bu artış sadece şirkete değil, kurucusu Eric Yuan'a da yaradı. Hatırı sayılır bir artışın yaşandığı servetinde sahip olduğu hisseler sayesinde 4 milyar dolar arttı.