Zoom sayesinde 2.15 milyar dolar kazandı

Zoom sayesinde 2.15 milyar dolar kazandı
Korona virüs salgınının ardından popülerleşen Zoom uygulaması, 91 yaşındaki bir yatırımcıya 2.15 milyar dolar kazandırdı.

Dünya genelinde yaklaşık 90 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs salgını küresel ekonomiye de olumsuz etki ediyor. Pek çok sektör salgın sonrası zor günler geçiriyor.  Korona virüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında on milyonlarca kişi ise evden çalışmaya başlamış durumda.

İnsanların evden çalışmaya başlaması ile birlikte ise online toplantılar yapabileceğiniz uygulamalar kısa süre içinde hatırı sayılır bir popülariteye ulaşmış durumda.

O uygulamalardan birisi olan Zoom son haftalarda 20 milyon defa akıllı cihazlara indirilerek TikTok’un ardından en çok indirilen ikinci uygulama olmuştu.

200 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan uygulama yatırımcısının da yüzünü güldürmeyi başardı. Bloomberg’de yer alan habere göre Zoom'a yatırım yapan 91 yaşındaki Hong Konglu milyarder Li Ka-shing’un 850 milyon dolara aldığı Zoom hisseleri1 yıl içinde 3 milyar dolar değere ulaştı.