Korona virüs ten rengini değiştirmişti. İşte virüsü atlatan Çinli doktor Yi Fan'ın son görüntüsü

Korona virüs ten rengini değiştirmişti. İşte virüsü atlatan Çinli doktor Yi Fan'ın son görüntüsü
Salgının başladığı Vuhan kentinde 18 Ocak'ta korona virüse yakalanan ve ten rengi koyulaşan Çinli doktor Yi Fan koronayı yenmesinin ardından ten rengi normale döndü. İki aylık tedavinin ardından iyileşen Fan'ın, karaciğerinde hasar oluşturmuştu.

Virüsü atlatan Çinli doktorun son hali

DHA'da yer alan habere göre, dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle ten rengi koyulaşan ve virüsü yenen Çinli doktor Yi Fan’ın ten rengi normale döndüğü belirtildi.

HAYATINI KURTARAN DOKTORA ÇİÇEK VERDİ

Çin yerel medyasında yer alan habere göre, Fan, korona virüs tedavisi sürecinde kendisine yardımcı olan ünlü bir solunum uzmanı ve Çin Mühendislik Akademisi başkan yardımcısı Wang Chen’in yerel bir hastanede bir etkinliğe katıldığını duydu. Etkinlikte Chen’i ziyaret eden Fan'ın 'ne kadar iyileştiğini göstermek' için maskesini çıkardı. Fan’ın ayrıca, Chen’e hayatını kurtardığı için minnettarlığını ifade etmek için bir demet çiçek verdi. O anlar amatör kamerayla kayda alındı.

DİĞER DOKTOR HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Ten rengi değişen ve 4 ay boyunca Covid-19 tedavisi gören Wuhan Merkez Hastanesi doktorlarından Ürolog Hu Weifeng'ın ise Haziran ayında hayatını kaybetmişti.

KARACİĞER HASARI SONUCU OLUŞMUŞTU

4 ay önce doktorların tedavisini başlatan Dr. Jianxin, karaciğerlerde depolanması gereken demirin, organlar düzgün çalışmadığı için kan damarlarına dolduğunu vurgulayarak, bu yükselen seviyelerin cilt tonunu değiştirebileceğini ve yüz pigmentasyonunu artırabileceğini dile getirmişti.​​​​​​​