Korona virüs testlerinin ihalesi hangi tarikata gitti. Bakan Koca “200 bine çıkarılacak” demişti

Korona virüs testlerinin ihalesi hangi tarikata gitti. Bakan Koca “200 bine çıkarılacak” demişti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın korona testlerinin günde 200 bine çıkarılmasını hedeflediklerini açıklamalarının ardından tartışma yaratan bir iddia gündeme geldi. İstanbul’daki 7 büyük hastanenin testlerinin Menzil Tarikatına yakın bir şirkete verildiği ortaya atıldı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son Bilim Kurulu toplantısında yaptığı “Günlük test sayısını 200 binli rakamlara çıkaracağız” açıklamalarının ardından flaş bir gelişme yaşandı.

Sağlık Bakanlığı’nın İstanbul’daki 7 büyük hastanede yapılacak korona virüs PCR testlerinin milyonlarca lira karşılığında Menzil Tarikatı’na yakın bir şirkete verildiği iddia edildi. Söz konusu şirketin tarikata yakınlığı ile bilinen ve Menzil Tarikatı’na ait Emsey Hastanesi’nin üst düzey yöneticiliğini yapan Ferhat Danışman’a verildiği belirtildi.

144 MİLYON TL ÖDENECEK

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 5 Kasım tarihinde 'sağlık tsisleri için 6 aylık sonuç karşılığı Covid-19 PCR testi hizmeti alımı' adı altında bir ihale düzenledi.

Kamu İhale Kununu'nun 'pazarlık' usulüne izin veren 21/b maddesi uyarınca yapılan ihale sonucunda, yedi büyük kamu hastanesinde testlerin 1 Ocak-30 Haziran tarihlerini kapsayan altı ay boyunca 144 milyon TL'ye Techno Health Laboratuar ile Gen Era Diagnostik Sağlık Hizmetleri Şirketi'ne yaptırılması yönünde sözleşme imzalandı.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, milyonlarca liralık ihalenin verildiği iki şirketten biri olan Techno Health Laboratuar Şirketi’nin sahibi Ferhat Danışman.

Şirketlerin altı ay boyunca Covid-19 testlerini yapacağı hastanelerin listesi ise şöyle:

Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi
Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Kanuni Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

 

İlgili Haberler