Korona virüse diz çöktürüyor, insanı zımba gibi yapıyor. Her kaşığı şifa deposu

Korona virüse diz çöktürüyor, insanı zımba gibi yapıyor. Her kaşığı şifa deposu
Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan çorbanın salgın döneminde büyük önem taşıdığı belirtildi. Konuyla ilgili konuşan, Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Çorbalara eklenen limon, sirke ve pul biber hem metabolizmayı hızlandırıyor, hem de özellikle korona virüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmeye dolayısıyla vücut direncini artırmaya yardımcı oluyor” dedi.

DHA'da yer alan habere göre, Türk mutfağında oldukça önem taşıyan, kış sofralarının vazgeçilmezi olan çorbalar bu dönemde büyük önem taşıyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

İçerdikleri C vitamini ile bağışıklık güçlendirmeye yardımcıdır diyen Dyt. Gençyürek, "Bu nedenle çorbalara eklenen limon, sirke ve pul biber hem metabolizmayı hızlandırıp, bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak kilo kaybını destekler hem de özellikle korona virüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmeye dolayısıyla vücut direncini artırmaya yardımcıdır.” dedi.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Özel bir hastanede diyetisyenlik yapan Dyt. Gençyürek, "Kilo kaybı veya kilo kontrolü sağlamaya yönelik programlarımızda da yer verdiğimiz çorba, özellikle içerik bakımından sebze ve kuru baklagiller ağırlıklı pişirildiğinde liften zengin bir hale gelerek bağırsakları çalıştırır, metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını kolaylaştırır. Kilo kaybı sağlarken kontrolsüz yeme davranışlarının önüne geçmeyi hedefleriz ve bu aşamada çorba bizim en önemli yardımcımızdır” diye konuştu.