Korona virüse duvar örüyor insanı zımba gibi yapıyor. Karaciğeri yeniliyor, zararlı toksinleri atıyor

Korona virüse duvar örüyor insanı zımba gibi yapıyor. Karaciğeri yeniliyor, zararlı toksinleri atıyor
Besinler doygunluğumuzu sağlamanın yanı sıra içerikleriyle de vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılayarak iyi hissetmemize yardımcı oluyor. Bu besinlerden bazıları korona virüse karşı adeta vücudumuzda duvar örüp, insanı dirençli hale getiriyor. Uzmanlar bu besinleri bugünlerde sıkça tüketmenin önemine değiniyor.

Hürriyet'in haberine göre, diyetisyen Deniz Zünbülcan, vücudumuzdan zararlı toksinleri atıp, karaciğeri yenileyen besinleri tek tek sıraladı. Nar, sarımsak, yaban mersini, brokoli, avokado, kefir, Brüksel lahanası, yaban mersininin bolca tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

SARIMSAK

Sarımsağın yapısında çok sayıda kimyasal bulunmaktadır. En önemli kimyasal allisindir. A, B1, B2, B, C vitamini ve çeşitli mineralleri içerir. Aynı zamanda vücutta önemli antioksidan olan glutatyonun üretimini arttırmaktadır.
Erkek ICR farelerle yapılan çalışmada sarımsak ilave edilen farelerin doku ve kan örneklerinde diğer gruba göre daha az lipid bulunduğu ve karaciğerlerinde de daha az kolesterol ve trigliserid bulunduğu görülmüştür.

NAR

Nar yüksek antioksidan kapasitesi ile nitrik oksit üretimini arttırmaktadır bu durumsa kan akışının ve arterlerin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Narın suyunu içebilir, smoothieler hazırlayabilir, meyve olarak yiyebilir veya salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

YABAN MERSİNİ

Antosiyaninler gibi antioksidanlar bakımından zengindir. Antosiyaninler oksidatif strese ve inflamasyona iyi gelerek kan damarlarının sağlığında olumlu etki yapmaktadır.

BROKOLİ

Antioksidan olan C ve E vitaminlerinin iyi kaynağıdır. Bu sayede bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Öğünlerinizde haşlanmış zeytinyağlı bol limonlu brokoliye yer vermeyi unutmayın.

AVOKADO

Sağlıklı yağ içeriği çok zengindir. İçerdiği omega 6 ile karaciğer yenilenmesini sağlar ve hücrelerin toparlanmasına yardımcı olur.
Avokado genellikle salatalarda ya da limon sıkılarak direkt tüketilebilir. Günde bir taneden fazla da tüketilmemesine dikkat edilmelidir.

BRÜKSEL LAHANASI

Karaciğerin temizlenmesi kendimizi iyi hissetmemizde ve vücudumuzun temizlenmesin de çok önemlidir.
Brüksel lahanası da sülfür içeriği sayesinde karaciğeri hasardan korumada çok etkili bir sebzedir. Karaciğeri yeniler ve zararlı olan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

KEFİR

Kalsiyum, fosfor, magnezyum ve protein açısından zengin probiyotik süt ürünüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirici, laktoz hassasiyetini düzenleyici ve vücuda iyi gelen bir içecektir.

1-20201216073949.jpg2-20201216073949.jpg3-20201216073949.jpg4-749.jpg5-445.jpg

 

İlgili Haberler