Korona virüs salgını ekran kartını da etkiledi

Korona virüs salgını ekran kartını da etkiledi
Morgan Stanley analisti Harlan Sur, madenciler ve özellikle de oyuncular için hayal kırıklığı yaratan bir tahmin yaptı ve ekran kartı sıkıntısının bir yıl daha süreceğini söyledi.

Morgan Stanley analisti Harlan Sur, ekran kartı sıkıntısının 2022''ye kadar süreceğini söyledi. Bu, en az bir yıl daha GPU fiyatlarının yüksek kalacağı anlamına geliyor.
Analist, sektördeki GPU''lara olan talebin arzı %10 ila 30 oranında aştığını iddia ediyor. Grafik kartı üreticilerinin bu açığı kapatması üç veya altı ay sürecek. Yani, gerekli sayıda GPU''nun piyasaya sürülmesine altı ay içinde başlanacak. Analist, pazarın ancak 2022''nin başında normal durumuna döneceğini açıkladı.
Ekran kartlarının artık son derece pahalı fiyatlara satılıyor olması, oldukça can sıkıcı bir durum oluşturuyor. Satıcılar, madenciler ve sektördeki arzı etkileyen korona virüs salgını bunun nedenleri olarak gösteriliyor.
NVIDIA ise yakın zamanda madenciler için özel grafik kartı CMP HX''i tanıttı. BU GPU''lar ekrana bağlanma seçeneğinden yoksun bir şekilde satılıyorlar.