Korona virüste artık kapanma yapmayacaklar! Resmen duyuruldu

Korona virüste artık kapanma yapmayacaklar! Resmen duyuruldu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2022 yılında yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısı satın almak için Pfizer firmasıyla anlaşma imzalandığını açıkladı. Moderna ile de Covid-19 aşısı tedariki konusunda anlaşma yapmayı ümit ettiğini dile getiren Netanyahu, "İsrail, Kovid-19'a karşı mücadelede yine dünyaya liderlik edecek. Artık kapanma olmayacak." ifadelerini kullandı.

AA''da yer alan habere göre, İsrail yönetimi,  2022 yılında BioNTech/Pfizer ortaklığıyla yapılan yeni tip korona virüs aşısından almak için firmayla anlaşma imzaladığını duyurdu.

GELECEK YIL DA ALINACAK

Gelecek yıl da Pfizer''dan Covid-19 aşısı satın alınacak olan anlaşmayı Başbakan Binyamin Netanyahu ile Sağlık Bakanı Yuli Edelstein yaptıkları ortak yazılı açıklamayla duyurdu. Aşının miktarı ve tutarı hakkında bilgi verilmezken, İsrail basını milyonlarca doz aşı alınacağını yazdı.

"ARTIK KAPANMA OLMAYACAK"

Moderna ile de Covid-19 aşısı için de anlaşma yapmayı ümit ettiğini aktaran Netanyahu, "İsrail, Covid-19''a karşı mücadelede yine dünyaya liderlik edecek. Artık kapanma olmayacak." diye konuştu.

NÜFUSA ORANLA EN FAZLA AŞIYI YAPAN ÜLKE

Yaklaşık 9,3 milyon nüfusa sahip İsrail, Pfizer ile BioNTech firmalarının ortaklaşa geliştirdiği Covid-19 aşısını tercih etmişti. Nüfusuna oranla dünyada en fazla aşı yapılan ülke olan İsrail''de, 5 milyon 350 bin kişiye aşının ilk dozu, 4 milyon 977 bin kişiye de ikinci dozu yapıldı.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Ocak 2021''de 10 bine dayanan günlük vaka sayıları son günlerde 200''ün altında düştü. İsrail''de aşılama sayesinde 21 Şubat''tan itibaren Covid-19 önlemleri gevşetilmiş, dün de açık alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.