Aksaray'da korona virüse yeni önlem

Aksaray'da korona virüse yeni önlem
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı ‘Korona virüs Risk Tablosunda’ çok yüksek riskli iller arasında yer alan Aksaray’da salgına karşı yeni önlemler alınmaya devam ediliyor. Buna göre, cumartesi günleri kurulan halk pazarlarına HES kodu olmayan vatandaşlar giremeyecek.

DHA’da yer alan habere göre, yeni tip korona virüs salgınında kırmızı renkli iller arasında yer alan Aksaray’da halk pazarlarına girişte HES kodu uygulamasına geçildi. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler ile HES kodu olmayanlar, pazara alınmadı.

HES KODUNA GEÇİLDİ UYARILAR YAPILDI

Pazar etrafında gezen polis ekipleri, megafonla sosyal mesafe uyarısı yaptı. Cumartesi günleri kurulan halk pazarına girişlerde, korona virüs tedbirleri kapsamında, HES kodu uygulamasına geçildi. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler ile HES kodu olmayanlar ise pazara alınmadı.

"VATANDAŞLARI UYARACAK HALİM KALMADI"

Ev oturmalarının Aksaray''da yoğun olduğunu öne süren pazarcı esnafından Altınay Kalkan, "Müşterilerimizin elle seçme konusunda daha duyarlı olması lazım. Vatandaşları uyarmaktan halim kalmadı. Şükür, bugün tenhayız. Vatandaşlarımızı evlerinde oturmaya davet ediyorum. Şehir olarak maske ve mesafeye dikkat etmiyoruz. İşi olan da geziyor olmayan da. Çok kalabalık, dikkat eden yok. Kırmızı listede olmamız kendi suçumuz. Biraz kadınlarımız, evlerinde otursun, misafirliğe gitmesin. Bütün kadınlar gün düzenliyor. Gün düzenleme olayında ne var, ben anlamış değilim. Ben buradan gidince evimde oturuyorum. Evde oturan yok. Cadde ve sokaklarda geziyorlar, ondan böyle oluyor" diye konuştu.

 

İlgili Haberler