Korona virüste tüm bildiklerini unutun. Bilim insanları virüsün hangi yüzeyde ne kadar yaşadığını tek tek açıkladı

Korona virüste tüm bildiklerini unutun. Bilim insanları virüsün hangi yüzeyde ne kadar yaşadığını tek tek açıkladı
Avustralya Ulusal Bilim Ajansı CSIRO'nun bulguları, korona virüste yüzeylerde sanıldığından daha uzun süre bulaşıcılığını koruyacağını açıkladı.

ANADOLU AJANSI-  Avustralyalı bilim insanları korona virüs hakkında korkutucu bir detaya ulaştı. Avusturya Ulusal Bilim Ajansı CSIRO'nun bulguları, korona virüsün yüzeylerde sanıldığından daha uzun süre enfekte etme özelliğini kaybetmediğini söyledi.

20 DERECEDE 28 GÜN KALIYOR

CSIRO'nun araştırması, korona virüsün "oldukça güçlü" olduğunu, cep telefonu ekranları gibi cam yüzeylerde ve kağıt para üzerinde, neredeyse oda sıcaklığı olan 20 derecede 28 gün kalabildiğini söyledi.

Sonuçları "Virology Journal" dergisinde yayımlanan araştırmada, virüsün daha yüksek sıcaklıklara daha kısa süre dayandığı, bazı yüzeylerde 40 derecenin üzerinde 24 saatte bulaşıcılık özelliğini yitirdiği gözlendi.

Araştırma kapsamında yürütülen deneylerin, ultraviyole ışının etkisini ortadan kaldırmak amacıyla karanlıkta yürütüldüğü belirtildi. Güneş ışığının virüsü hızla etkisiz hale getirdiği belirtiliyor.

Daha önce yapılan çalışmalarda ayrıca virüsün cam yüzeylerde 2 ila 3 gün, plastikte ve paslanmak çelikte 6 güne kadar kalabildiği ortaya konmuştu.