Korona virüste tüm senaryoları artık unutun. Bilim insanları kara haberi böyle duyurdu. Tümüne direniyor diyerek açıkladılar

Korona virüste tüm senaryoları artık unutun. Bilim insanları kara haberi böyle duyurdu.  Tümüne direniyor diyerek açıkladılar
Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi uzmanları, SARS-CoV-2 virüsünde enfeksiyonla savaşmak için geliştirilen antikorlara yakalanmama potansiyeline sahip bir mutasyon keşfetti. Söz konusu mutasyonlardan biri, virüsü tüm antikor kokteylinden gizlerken, diğerleri üç antikordan birinde kurtulmayı başardı.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi uzmanları, üç monoklonal antikorun bağlanmasını (laboratuvarda oluşturulan ve özel tedavinin bir parçası olarak hastalara uygulanan) engelleyebilecek olası tüm korona virüs mutasyonlarını haritalandırdı.

BİR PROTEİN SEGMENTİNİ ETKİLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Bir dizi mutasyonun, virüsün hücrelere girmek için kullandığı reseptör bağlama alanı (RBD) adı verilen bir protein segmentini etkilediği ortaya çıktı.

Bu mutasyonlardan biri, virüsü tüm antikor kokteylinden gizlerken, diğerleri üç antikordan birinden kurtulmayı başardı.

ANTİKOR DİZİSİNİN TÜMÜNE DİRENİYOR

Uzmanlar, bu değişikliklerin bir kısmının korona virüs ile enfekte olmuş kişilerde yaygın olduğunu ancak Hollanda ve Danimarka'da antikor dizisinin tümüne direnen bir mutasyonun tespit edildiğini kaydetti.