Korona virüste umut veren grafik: İyileşen hasta sayısında üst sıralardayız

Korona virüste umut veren grafik: İyileşen hasta sayısında üst sıralardayız
22 Ocak ve 1 Nisan arasındaki ülkelerdeki iyileşen hasta sayılarını gösteren grafikte Türkiye 20. sırada yer aldı.

Korona virüs salgınında 22 Ocak ve 1 Nisan tarihleri arasında dünya genelindeki ülkelerdeki iyileşen hasta sayılarının grafiği ortaya çıktı.

Virüse yakalanan ancak uygulanan tedavi ve yöntemlerle birlikte sağlığına kavuşan kişi sayılarını gösteren grafikte umut veren rakamlar ortaya çıktı. Dünya genelinde 193 bine kişi korona virüsten iyileşti. Türkiye genelinde ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı virüs salgınına ilişkin son rakamlara göre 333 kişi iyileşti. Türkiye bu rakamla listeye 20. sıradan giriş yaptı.

Söz konusu grafikte, virüsün ilk çıkış noktası olan Çin’de vaka sayısındaki kişilere göre paralel olarak iyileşen hasta sayısı da bu rakamlara göre yükseliş gösterdi. Çin genelinde, 1 Nisan tarihine kadar ülke genelinde toplam iyileşen hasta sayısı ise 76.408 olarak kayıtlara geçti.

İSPANYA İLK ÜÇTE YER ALDI

Çin'i sırasıyla 22 bin 647 ile İspanya, 18 bin 700'le Almanya, 16 bin 847 ile İtalya takip etti.. ABD 8 bin 847 ile 7. sırada yer alırken, Türkiye 333 iyileşen hasta sayısı ile 20. sırada bulunuyor.