Korona virüsten ölenlerin sayısı gerçekte ne?

Korona virüsten ölenlerin sayısı gerçekte ne?
New York Times gazetesine konuşan uzmanlar, pek çok hastanın ölüm nedeninin grip ya da zatürre olarak gösterilmesi nedeniyle korona virüsten ölen vakaların daha fazla olduğunu ifade etti.

New York Times gazetesi, ülkede açıklanan korona virüs ölümlerinin gerçek sayıdan daha fazla olabileceğini yazdı.

FARKLILIKLAR YER ALIYOR

Gazeteye konuşan Indianalı bir doktor, Mart ayında ölen bir hastasına korona virüs testi yaptırmak istediğini fakat talebinin reddedildiğini aktardı. Ayrıca Virginia'da ise korona virüsten ölen üç sağlık çalışanının ölüm belgelerinin sadece birinde gerekçe olarak korona virüsün yazıldığı belirtiliyor. Gazeteye konuşan uzmanlara göre korona virüs kaynakları ölüm verilerinin sisteme girilmeme nedenleri arasında tutarsız protokoller, kısıtlı kaynaklar ve karar alma süreçlerinde şehirler arasında yaşanan farklılıkları gösteriyor.

“GERÇEK RAKAMLAR HALA TARTIŞILIYOR”

Diğer taraftan ABD’nin kırsal bölgelerinde korona virüs testi sıkıntılarının yaşandığı ve federal yetkililerin 2021’e kadar resmi ölü sonucunu açıklaması beklenmiyor. Gazeteye konuşan bir başka uzman Johns Hopkins Üniversitesi Bloomberg Kamu Sağlığı Okulu'ndan Doç. Dr. Stephane Helleringer ise, "1918-19 İspanyol gribinde ölenlerin sayısı hâlâ bir tartışma konusu. Gerçek ölü ve vaka sayılarını öğrenmek uzun bir zaman alabilir. Bunun nedeni de sadece verilerdeki sorunlar değil, aynı zamanda pandeminin etkilerinin çok karmaşık olması” dedi.

BİR GÜNDE ÖLEN İNSAN SAYISI

ABD’de bir günde 1151 kişi hayatını kaybederken toplam ölü sayısının 11 bine yaklaştığı ifade edildi.